Itt A Da Vinci-kód folytatásának előzetese!

Robert Langdon szimbólumkutató visszatér, ezúttal a Peacockon, az NBC csatorna streaming szolgáltatásán. A magyarul is olvasható Az elveszett jelkép sorozatverziójában viszont nem Tom Hanks játssza a karaktert.

Az elveszett jelkép című Dan Brown-regény 2009-ben jelent meg a nagy sikerű A Da Vinci-kód folytatásaként. Egyetlen éjszaka leforgása alatt játszódó sztorija szerint Langdont az utolsó percben kérik fel egyik barátja nevében, hogy tartson előadást a Capitolium Nemzeti Szoborcsarnokában a főváros építészetének szimbolikájáról egy elit összejövetelen. Megérkezésekor azonban a Rotunda kellős közepén egy levágott kezet fedeznek fel, rajta különös jelképekkel.

Langdon a gyűrűről egyértelműen barátja, Peter Solomon kezére ismer; a jelképeket ősi meghívóként értelmezi, mely az ezoterikus tudás titkához vezet, és ez a szó Washingtonban van elrejtve. Solomon életéért cserébe elrablója azt kéri, Langdon fejtse meg számára az Elveszett Szó titkát, amelytől azt reméli, hogy általa emberfeletti átalakuláson eshet át. Hamarosan megkezdődik a macska-egér harc, az ügybe pedig belekeveredik a CIA is.


Az IMDb a sorozatról azt írja, hogy Robert Langdon egyik korai kalandját meséli el, így a jelek szerint az alkotók nem folytatásként, hanem előzményként tekintettek a sztorira. De az is lehet, hogy csak így akarják alátámasztani, hogy a szériában egy, a figurát korábban megformáló Tom Hanksnél fiatalabb színész lesz látható (Ashley Zukerman, aki eddig főként sorozatokban, például az Utódlásban szerepelt). A leghíresebb színész egyébként a szereposztásban Eddie Izzard, aki Peter Solomont játssza.

Dan Brown regényeiből eddig egy filmtrilógia készült a már említett Hanksszel a főszerepben, Ron Howard rendezésében.

A Da Vinci-kódot 2006-ban, az Angyalok és démonokat 2009-ben, az Infernót pedig 2016-ban mutatták be a mozik.

A The Lost Symbol pontos premierdátuma még nem ismert.


(via IndieWire, Google Books)