Ismerd meg a Hamupipőke bulis, emancipált verzióját!

Szeptember elején érkezik a legújabb feldolgozás az Amazon Prime-ra, addig is itt egy jó hangulatú, sőt fergeteges előzetes egy transzvesztita tündér keresztanyával.

Habár a klasszikus Grimm-mese legutóbbi élőszereplős adaptációja óta még csak hat év telt el, máris itt egy újabb verzió – ami azonban gyökeresen másnak tűnik bármely korábbinál. Az eredetileg a Sony Pictures berkeiben készült filmmusical szeptember 3-án fog debütálni az Amazon Prime-on, és olyan közkedvelt popslágereket gondolnak újra benne, mint a Single Ladies vagy a Somebody to Love.

De az alkotók itt nem álltak meg, hiszen alapvetően egy modernizált verzióról beszélünk, amelyben a címszereplő egy emancipált nőalak: ruhákat tervez és varr, hogy ne szoruljon rá mostohája kegyelemkenyerére. Mivel a filmbe jutott egy transzvesztita tündér keresztanya is, ráadásul James Cordent is ott találjuk a szereplők között, az egész leginkább a The Prom – A végzős bál című tavalyi LMBTQ-bulifilmre emlékeztet.


Corden mellett egyébként olyan sztárok tűnnek még fel a Hamupipőkében, mint Idina Menzel a mostohaanya szerepében, Minnie Driver királynőként és Pierce Brosnan királyként. A címszerepben Camila Cabello énekes-dalszerzőt láthatjuk első filmszerepében, így a soundtrack értelemszerűen az ő dalait is tartalmazza. Az említett transzvesztita tündér keresztanyát pedig a Póz című sorozatból ismert Billy Porter játssza.

A Hamupipőkét Kay Cannon rendezte, aki korábban mindössze a Szűzőrség című vígjátéknak volt a direktora, forgatókönyvíró-producerként viszont olyan alkotásokat jegyez, mint a Tökéletes hang-mozik. De az új adaptáció ötlete nem tőle, hanem a már említett színésztől, James Cordentől származik, aki producerként is részt vesz a filmben.


(via IndieWire)