Íme a Resident Evil-sorozat szörnyektől hemzsegő előzetese

Július 14-én debütál a Netflixen a franchise legújabb aprítása.

A számítógépes játékból sarjadt film franchise Milla Jovovich főszereplésével temérdek részt ért meg, majd tavaly rebootolták: a A kaptár – Raccoon City visszavárban Hannah John-Kamen és Kaya Scodelario aprította a rémségeket. Azonban máris itt az új adag: július 14-én érkezik az élőszereplős sorozat a Netflixre. A történet két idősíkon játszódik, a középpontban Albert Wesker (Lance Reddick – Drót, Lost, A rejtély, John Wick) és két gyereke, Jade és Billie áll.

A sorozat egyik idősíkjában a két 14 éves gyerek fedezi fel New Raccoon City-t, ezt a mesterséges, vállalati várost, új otthonukat, épp a kamaszkor kellős közepén. De minél több időt töltenek a városban, annál inkább rájönnek, hogy a Mosómedveváros több, mint aminek látszik, és apjuk sötét titkokat rejtegethet. Olyan titkokat, amelyek elpusztíthatják a világot. A következő idősík jó tíz évvel később játszódik, amikor kevesebb, mint tizenöt millió ember maradt a Földön. No meg hatmilliárdnál is több szörny – a T-vírussal fertőzött emberek és állatok. A harmincéves Jade a túlélésért küzd ebben az Új Világban, miközben a múltjának titkai – húgáról, apjáról és önmagáról – továbbra is kísértenek.

A friss második előzetesben már elég sok szörnyet is mutatnak és egy kis ízelítőt egy láncfűrészes mészárlásból – végülis ezek a Resident Evil veleje.

Reddick mellett Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph és Paola Nunez kaszabolhatja a puruttyaságokat. Andrew Dabb (Supernatural) a sorozat showrunnere, míg Bronwen Hughes (The Walking Dead) executive producerként tevékenykedik, egyúttal ő rendezi az első két epizódot. 

(Forrás: NME)