Így nőttek fel a szemünk láttára a Stranger Things főszereplői!

Ilyen volt/ilyen lett fotók a népszerű kölyök sci-fi/horror széria gyerekszínészeiről a sorozat kezdeti éveiből és mostanából.

Május 27-én kerül fel a Netflixre a Stranger Things negyedik, utolsó előtti évadának első etapja (a második adag majd július 1-jén érkezik), a díszbemutatót viszont már május 14-én megtartották. Készüljünk fel rá, hogy a kis, majd fiatal hősöket alakító gyerekszínészek mostanra alaposan megváltoztak nemcsak az első, 2016 nyarán bemutatott epizódokhoz, de még az új évadhoz kiadott fotókhoz képest is. Olyan gyorsan felnőnek!

Stranger Things-premier 2022. május 14. Forrás: Theo Wargo / Getty Images


Millie Bobby Brown (Eleven)

A paranormális képességekkel rendelkező Tizenegyest alakító ifjú színésznő esett át talán a leglátványosabb változáson az évek során. Brown 12 éves volt az első részek idején, azóta pedig szemmel láthatóan fiatal hölggyé serdült (most 18 éves).

A Stranger Things évadai között láthattuk például a 2020-as Enola Holmes címszerepében – már ott igazi kis dáma volt.
Forrás: Michael Loccisano / Getty Images és Theo Wargo / Getty Images

 

Finn Wolfhard (Mike Wheeler)

Eleven szerelme, Mike, pontosabban az őt megformáló Finn Wolfhard már majdnem 14 volt, amikor az első részekben láthattuk, ami azt jelenti, hogy lassan húszéves fiatalember, szóval talán már nem is nevezhető gyereknek. Az igen foglalkoztatott (gyerek)színészt a Stranger Thingsen kívül az Azban, az Az – Második fejezetben és a Szellemirtók: Az örökségben is láthattuk, szóval

volt lehetőségünk hozzászokni fokról fokra felnőttesebb külsejéhez.

Forrás: Michael Loccisano / Getty Images és Theo Wargo / Getty Images

 

Gaten Matarazzo (Dustin Henderson)

A pufi Dustint megformáló Gaten Matarazzo Finn Wolfhardhoz hasonlóan 14 éves volt, amikor 2016 nyarán a Stranger Thingset bemutatták. Ő változott talán a legkevesebbet az ifjú sztárok közül, és őt nem is igazán láthattuk másban a sorozaton kívül –

de remélhetőleg a Stranger Things után sem kell elbúcsúznunk tőle, hiszen jelenleg egy Honor Society című vígjátékot forgat, szóval lassan talán beindul a sci-fi szérián kívüli karrierje is.

Forrás: David Livingston / Getty Images és Theo Wargo / Getty Images

 

Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair)

Nem látszott rajta, de Caleb McLaughlin már közel 15 éves volt, amikor belecsöppent a Stranger Thingset övező őrületbe. Mostanra viszont

végleg búcsút mondott kisfiús külsejének,

és leginkább egy meglett gengszterrapperre emlékeztet. Róla sajnos nem találtunk olyan képet a május 14-i premierről, amelyen ne napszemüvegben szerepelt volna, így ezt a 2020-as, egy díjkiosztón készült fotót választottuk – de szerintünk így is szembeötlő a változás.

Forrás: Amanda Edwards / WireImage / Getty Images és Jon Kopaloff / Getty Images

 

Noah Schnapp (Will Byers)

Az elrabolt Will megformálója, Noah Schnapp a legfiatalabb a Stranger Things főszereplői közül: még 12 sem volt, amikor először láthattuk, és ránézésre is ő volt a legkisebb. Mindez azonban már a múlté: a többi fiúhoz hasonlóan ő is kész fiatalember lett. Schnapp egyébként a sorozat előtt már szerepelt a 2015-ös Kémek hídjában (de valószínűleg kevesen vannak, akik fel tudnák idézni), majd még mindig 2015-ben szinkronizált a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts Filmben. 2020-ban két filmje is kijött: az Aniára várvában főszerepet játszott, de benne volt az Adam Sandler-féle Hubie, a halloween hősében is. És ő is tudja, mit fog csinálni a Stranger Things után (legalábbis a negyedik évadot követően), hiszen bemutatásra vár The Tutor című thrillere.

Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images és Theo Wargo / Getty Images


Nyitókép: Cindy Ord / Getty Images