Hűtsd le magad ezzel a jeges/vizes filmválogatással!

Odakint tombol a negyven fok, de attól még idebent megpróbálhatjuk legalább virtuálisan lehűteni egy kicsit magunkat. Mi ehhez az alábbi hűsítő filmeket ajánljuk, melyeket akár azonnal streamelhettek is.

Koktél (1988)

Miután leszerelt, a jóképű, ifjú és ambiciózus Brian Flanigan (Tom Cruise) New Yorkba megy, hogy munkát találjon. De nem talál, diploma nélkül ugyanis nem megy. Beiratkozik tehát az egyetemre, és hogy fedezni tudja a költségeit, mixerkedni kezd egy belvárosi bárban. Itt találkozik Doug Coughlinnal (Bryan Brown), aki a szakma legapróbb fortélyaira is megtanítja, míg végül a város leghíresebb mixerei lesznek. Brian immár egy saját, exkluzív koktélbárról álmodik, ám ehhez még több pénz kell, mint az egyetemhez. Jamaicába utazik, a mixerek paradicsomába, ahol szépek a nők, és vastagok a jattok. A szépen kitervelt részleteket azonban meglehetősen összekuszálja egy váratlan fordulat: Brian fülig szerelmes lesz.

A film elérhető a Google Play Movies kínálatában.

Jég veled! (1993)

Négy mindenre elszánt jamaicai sportoló úgy dönt, hogy elindulnak négyes bobban a téli olimpián, Calgaryban. Semmi nem állhat az útjukba, nem ismernek lehetetlent és szereznek maguknak egy amerikai edzőt. Irv (John Candy) egy cseppet sem boldog, amikor kiderül, hogy négy teljesen kezdő atlétával áll szemben, ám rájön: itt a soha vissza nem térő nagy lehetőség, hogy bebizonyítsa ország-világ előtt, mire is képes valójában. Az ötük előtt álló út ugyan rögös egy picit, de elszántságban, kitartásban és lelkesedésben nincs hiány. Igaz történet alapján!

A film elérhető az Apple iTunes kínálatában.

Fargo: film és sorozat (1996 és 2014–)

Hóborította kisváros fent az amerikai-kanadai határon. A helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja a feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki az apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják a túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul – és az egész ügyet a mindenórás helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie. A Coen testvérek által megalkotott feketekomédia-klasszikus alapján közel húsz évvel később egy vadonatúj figurákkal megvalósított remake készült, sorozat formájában, amely sztoriban nem, csupán hangulatában és közegében viszi tovább a havas bűnfilmet, olyan sztárok főszereplésével, mint Ewan McGregor, Billy Bob Thornton vagy Martin Freeman.



A film elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies, a sorozat pedig az HBO GO kínálatában.

Jégkorszak-filmek (2002, 2006, 2009, 2012 és 2016)

Manny, a bölcs mamut, Sid, a nagydumás lajhár, Diego, a mogorva kardfogú tigris, na meg persze a mindig éhes Motkány kalandjait immár öt filmben is élvezhetjük, így ha egy kis hűvösre vágyunk, akár a Jégkorszak, akár a Jégkorszak 2. – Az olvadás, akár a Jégkorszak 3. – A dínók hajnala, akár a Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens, akár a Jégkorszak: A nagy bumm kiváló választás lehet.









A franchise első, második, harmadik és negyedik része elérhető a Google Play Movies, az ötödik pedig a Google Play Movies és az Apple iTunes kínálatában is.

Holnapután (2004)

Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológusnak még a saját fia, Sam (Jake Gyllenhaal) sem hiszi el, hogy a Földet katasztrófa fenyegeti. Ám amikor egy sziget nagyságú jégtömb válik le a Déli-sark jégtáblájából, mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy menekülni kell. De a folyamat drámai gyorsasággal söpör végig a világon, Amerika pedig megbénul a sarkvidéki hidegtől és a rázúduló hótömegtől.

A film elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Mamma Mia! (2008)

Donna (Meryl Streep) független, egyedülálló anya, akinek van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t (Amanda Seyfried), és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t (Julie Walters) és a módos, sokszor elvált Tanyát (Christine Baranski) régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából (Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård) a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak húsz évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, melyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén.

A film elérhető a Netflix, az Amazon Prime Video, az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Everest (2105)

A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, így életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik.

A tévés sugárzásokon kívül a film elérhető a Netflix, az HBO GO, az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.