Holttesttel hadakozó házaspár, gyújtogató punkrocker és egy botránykönyv adaptációja az HBO GO-n

Kimazsoláztuk a streaming szolgáltató jövő heti filmpremierjeit. Nem fogtok unatkozni!

Szeptember 27.

Haláli boldogság (Happily, 2021)

14 év házasság után Tom és Janet között még mindig izzik a levegő. Amikor rájönnek, hogy a barátaik neheztelnek rájuk nem szűnő és nyilvánosan is kimutatott vonzalmuk miatt, a pár elkezdi megkérdőjelezni a körülöttük lévők lojalitását. Amikor felbukkan egy titokzatos idegen, a különös látogatás egzisztenciális válságba sodorja őket, és meg kell birkózniuk egy holttesttel, számos kérdéssel és egy sajátos, pároknak szervezett vakáció szabályaival és történéseivel is.

Szeptember 29.

Amerikai vacsora (Dinner in America, 2020)

Egy sivár középnyugati külvárosban a hardcore punkrocker, Simon ismét szökésre kényszerül egy gyújtogatás és egy rendőrségi ügy miatt. Közben véletlenül összetalálkozik a lelkes, bár furcsán viselkedő Pattyvel, aki segít neki, hogy biztonságosan meghúzhassa magát, míg elül a balhé. Kettejük nem mindennapi kapcsolata egy sor balesethez vezet, miközben rájönnek, hogy sokkal több közös van bennük, mint először gondolták. Lelkesítő és vad utazás az amerikai középnyugat pusztuló külvárosainak díszlete előtt, különc, ám szerethető karakterekkel, elképesztő humorral és energikus zenei aláfestéssel.

Szeptember 30.

Küldetés: teherbe esni (Vagenda Stories, 2019)

Amikor Leila nővére, Amanda esküvőjén felfedezi, hogy utóbbi terhes, azonnal felfedi a gondosan őrzött titkot. Amíg a vendégek örömködnek, Amanda a karrierjéért, Leila pedig a termékenységéért aggódik. Hősünk pánikba esik, és rögtön kitűzi maga elé a célt: teherbe kell, hogy essen! Így egy barátnőjével együtt beleveti magát az éjszakai életbe. Zajos kortárs vígjáték három harmincéves nő szerencsétlenkedéseiről, akik egyszerre igyekeznek megfelelni a gyermekvállalással, a karrierrel és a kapcsolatokkal összefüggő társadalmi nyomásnak, és közben megtalálni önmagukat.

Október 1.

Kő, papír, olló (Rock, Paper and Scissors, 2019)

Jesus és Maria José testvérek, akik nemrégiben elhunyt édesapjuk házában élnek. Megszokott mindennapi rutinjuk felborul, amikor megérkezik Magdalena, apai féltestvérük Spanyolországból. Sok év eltelt azóta, hogy találkozott volna testvéreivel, ám most eljött, hogy követelje az apjától örökölt ház rá eső részét. Ám a testvérek nem akarják eladni a házat, és gonosz játékba kezdenek vele, amiben egy idő után nehéz eldönteni, kinek van köve, kinek papírja és kinek ollója.

A nevem Bond (Being James Bond, 2020)

A hamarosan végre mozikba kerülő Nincs idő meghalni című 25. James Bond-film apropóján kerül a képernyőkre ez a dokumentumfilm, amelyben Daniel Craig a James Bondként megélt, 15 évet átfogó kalandjáról és személyes emlékeiről mesél őszintén a 007-es franchise producereinek, Michael G. Wilsonnak és Barbara Broccolinak. A filmet a Casino Royale még sosem látott archív felvételei színesítik.



Október 2.

Millió darabra törve (A Million Little Pieces, 2018)

A 23 éves, alkoholista és drogos Jamesnek két lehetősége van: kezelésnek veti alá magát vagy meghal. Miután összetört arccal ébred fel a repülőgépen, és nem emlékszik az elmúlt hetekre, belevág egy rehabilitációs kezelésbe, amelynek során jóval több dolog történik vele, mint a méregtelenítés és a terápia. A film James Frey 2003-as, Millió apró darabban című bestsellere alapján készült – a könyv érdekessége, hogy annak idején hatalmas botrányt kavart, amikor kiderült: a memoárként kiadott kötet nagyrészt a szerző által kitalált fikció.

Október 3.

Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals, 2016)

Susan (Amy Adams) egy nap csomagot kap exférjétől, Edwardtól (Jake Gyllenhaal). A csomagban található könyv róla magáról szól, de tartalma erőszakos és pusztító. Susan kénytelen visszaemlékezni a szerzőjéhez fűződő korábbi szerelmi kapcsolatára. Egyre inkább a bosszú meséjeként értelmezi a könyvet, egy olyan történetet, ami arra kényszeríti, hogy újraértékelje a döntéseit.

Apáim nyomában (No Father in Kashmir, 2019)

1976 nyarán kánikula tombol Svájcban, és a vidéki földterületek könyörtelen sebességgel száradnak ki, ami fenyegeti a terményeket és az állatok életét egyaránt. Nicole és Jean egy baromfitelep tulajdonosai. Tehetetlenül nézik, ahogy a könyörtelen hőségben egymás után pusztulnak el a csirkéik. Egy nap megérkezik Nicole új barátja, az élénk és lelkes Cécile, aki csak még inkább felforgatja a krízisben lévő család életét.


A felsorolt filmeken kívül természetesen sorozatokban sem lesz hiány jövő héten az HBO GO-n: folytatódik hétfőn a Jelenetek egy házasságból, a Milliárdok nyomában ötödik évada, az L: A Q generáció második évada, a John Oliver-show az elmúlt hét híreiről nyolcadik évada, kedden a Roswell: New Mexico harmadik évada, szerdán a Stargirl második évada, csütörtökön a Doom Patrol harmadik évada, pénteken pedig a Hétköznapi vámpírok harmadik évada.


(via HBO Sajtó)