Hivatalos: nyáron jön hozzánk is a Disney+

Már csak pár hónapot kell aludni.

Múlt héten írtuk meg, hogy kiszivárgott az HBO Max közép- és kelet-európai bevezetésének várható időpontja (március 8-a lehet a nagy nap), és most a konkurencia is bejelentést tett.

A The Walt Disney Company streaming szolgáltatója, a Disney+ még tavaly augusztusban közölte, hogy 2021 utolsó harmadában, illetve 2022-ben kiterjeszti a szolgáltatását az európai és az ázsiai térségre is, de most hivatalossá vált, hogy

idén nyártól 42 országban és 11 új territóriumban lesz elérhető a platform. Az új országok között található egyebek mellett Magyarország, Dél-Afrika, Törökország, Lengyelország és az Egyesült Arab Emírségek.

Az országok teljes listája, ahol a Disney+ elérhetővé válik idén nyáron:

Albánia
Algéria
Andorra
Bahrein
Bosznia és Hercegovina
Bulgária
Csehország
Dél-Afrika
Egyesült Arab Emírségek
Egyiptom
Észak-Macedónia
Észtország
Görögország
Horvátország
Irak
Izrael
Jemen
Jordánia
Katar
Koszovó
Kuvait
Lengyelország
Lettország
Libanon
Líbia
Liechtenstein
Litvánia
Magyarország
Málta
Marokkó
Montenegró
Omán
Palesztin Autonómia
Románia
San Marino
Szaúd-Arábia
Szerbia
Szlovákia
Szlovénia
Törökország
Tunézia
Vatikán

A Disney+ kínálatában Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és National Geographic alkotások egyaránt megtalálhatóak, csakúgy, mint a legendás „A Simpson család” és számos további sikerprodukció – de a választéknak egyes országokban az új általános szórakoztató brand, a Star is a részét képezi, amely a 20th Century Studios, a Disney Television Studios, az FX, a Searchlight Pictures és más stúdiók legfrissebb filmjeit kínálja. A Disney+ platformján elérhető a Disney mozi- és televíziós archívuma is.