Hayden Christensen visszatér a Star Wars-univerzumba

Egy közelgő élőszereplős sorozatban fog szerepelni, az Ahsokában, amelyben Rosario Dawson alakítja a rajongók kedvencét, az animációs sorozatokból és filmből ismert Ahsoka Tanót. De vajon kit játszik majd Christensen?

A színész korábbi szerepét ismétli meg, azaz ezúttal is ő lesz Anakin Skywalker/Darth Vader. A sztár a Star Wars II. rész – A klónok támadásában (2002), majd a 2005-ös Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszújában formálta meg a figurát, a 2019-es Star Wars: Skywalker korában pedig a hangjával volt jelen.

Hayden Christensen A Sith-ek bosszújában. Forrás: InterCom


De Christensen már az élőszereplős Ahsoka előtt is visszatér Darth Vaderként, hiszen 2020 decemberében a Disney bejelentette, hogy az élőszereplős Obi-Wan Kenobi-sorozatban is szerepelni fog, Ewan McGregor oldalán. Azt a szériát valamikor 2022-ben fogja bemutatni a Disney+.

Ami pedig Ahsoka karakterét illeti, őt az animációs Star Wars – A klónok háborúja című egész estés filmből és az olyan, szintén animációs spin-off-szériákból ismerhetik a rajongók, mint A klónok háborúja sorozatverziója, illetve a Star Wars: Lázadók. A nő egyébként Anakin Skywalker padavanja volt.

Ahsoka a Star Wars – A klónok háborúja c. egész estés animációs filmben. Forrás: InterCom


Ahsoka élőszereplős debütálására már a The Mandalorian című spin-off széria második évadában sor került, és már ott is Rosario Dawson alakította. Az még nem világos, hogy az Ahsoka-sorozatban hogy kerül majd képbe Vader figurája, hiszen az a The Mandalorianhez hasonlóan öt évvel A Jedi visszatér történései után játszódik – amikor Anakin Skywalker már halott.

Szóval az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Hayden Christensen flashback-jelenetekben vagy ún. Erő-szellemként lesz majd látható.


(via The Hollywood Reporter)