Folytatódik az elmúlt évek egyik legjobb skandináv sorozata

Jön a zseniális Időbevándorlók című norvég széria második évada – itt van hozzá az előzetes. Ezenkívül kimazsoláztuk nektek azt is, mit érdemes nézni az HBO GO-n a héten.

December 5-én második évadával folytatódik az Időbevándorlók című norvég sorozat, amelynek briliáns alapötlete szerint Norvégia (és az egész világ) alternatív valóságában a fejlett országoknak nem más országokból érkező bevándorlókkal kell szembesülniük. A migrációs hullám a múltból érkezik: a kőkorszakból, a viking korból és a XIX. század végéről származó emberek bukkannak fel az óceánokban, tengerekben egy fényvillanás kíséretében.


Az idegeneket, az ún. időbevándorlókat megpróbálták integrálni a társadalomba, kiket kisebb, kiket nagyobb sikerrel. Főhőseink, egy Lars nevű nyomozó és társa, egy időbevándorló viking harcosnő, Alfhildr az első évadban egy időbevándorlót érintő gyilkosságban nyomoztak. A most nyilvánosságra hozott előzetes szerint a második évadban pedig egy történelmi sorozatgyilkos kezd el garázdálkodni Oslóban – talán maga Hasfelmetsző Jack! A széria első évadáról itt, első epizódjáról itt írtunk korábban kritikát.

És a remek hír után lássuk, mit nézhetünk az előttünk álló héten az HBO GO-n!


November 22., hétfő

  • Kerülőutak (2004)
    Jack (Thomas Haden Church) esküvője előtt egy héttel bortúrára indul legjobb barátjával, Milesszal (Paul Giamatti), abban a reményben, hogy szabadsága utolsó hetében elcsábíthat még néhány nőt. De a kiruccanás egészen másképp alakul, mint tervezték…
  • Ezenkívül folytatódnak az Utódlás, a Bizonytalan és a John Oliver-show az elmúlt hét híreiről című sorozatok.

November 23., kedd

  • Folytatódnak a Spencer, az Angela Black és az Itt vagyunk című sorozatok.

November 24., szerda

  • Egyszerre válik elérhetővé a Fekete és eltűnt (Black and Missing) című 4 részes dokumentumfilm-sorozat. A többszörös Emmy-díjas Geeta Gandbhir és a díjnyertes dokumentumfilmes, újságíró, író és aktivista Soledad O'Brien szériája a sógornőket és a Fekete Eltűntek Alapítvány alapítóit, Derrica és Natalie Wilsont követi, akik nehéz harcot vívnak azért, hogy felhívják a figyelmet azokra a fekete eltűnt személyekkel kapcsolatos esetekre, amelyeket az országos média és a bűnüldöző szervek háttérbe szorítanak.



November 25., csütörtök

  • 8 bites karácsony (8-Bit Christmas, 2021)
    A tízéves Jake Doyle az 1980-as évek végén a chicagói kertvárosban herkulesi küzdelmet vív, hogy megszerezze karácsonyra a legújabb és legszuperebb videójátékot. A már felnőtt Jake-et az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris játssza, és Steve Zahn is feltűnik a filmben.
  • A törött szívek múzeuma (The Broken Hearts Gallery, 2020)
    Mi lenne, ha minden kapcsolatunkból, amiben valaha benne voltunk, megtartanánk egy emléktárgyat? A film főhőse a húszas éveiben járó Lucy (Geraldine Viswanathan a Csodatévőkből), aki művészeti asszisztensként dolgozik egy New York-i galériában, és nem mellesleg notórius gyűjtögető: képtelen megválni a tárgyaktól. Miután legutóbbi barátja dobja, Lucy létrehozza az „Összetört Szívek Galériáját”, ahol a szakítás után otthagyott tárgyak otthonra lelhetnek. Idővel a galéria híre terjedni kezd, és egy egész mozgalom nő ki belőle, inspirációt nyújtva minden romantikus lélek számára is.
  • Ezenkívül folytatódnak a Gossip Girl – Az új pletykafészek és a Batwoman című sorozatok.



November 26., péntek

  • Érkezés (2016)
    A Dűne rendezője, Denis Villeneuve korábbi filmjében Amy Adams egy elismert nyelvészt alakít, akit az amerikai katonaság felkér, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között.
  • Kis hal (Little Fish, 2020)
    A közeljövő Seattle-jében, egy globális járvány idején játszódó film sztorija szerint a betegség áldozatainál egy ideggyulladással járó, súlyos és gyors lefolyású Alzheimer-kórhoz hasonló állapot alakul ki, amelynek következtében eltűnnek az emlékeik. Jude és Emma nemrég házasodtak össze, ám egy nap ők is arra ébrednek, hogy nem emlékeznek arra az emberre, aki mellettük fekszik az ágyban.
  • Édes kicsi lovaink (Mikra omorfa aloga, 2020)
    Egy katasztrófa következtében Aliki és férje, Petros kisfiukkal, Panagiotisszal egy tengerparti kisvárosba mennek, hogy menedékre leljenek és helyrehozzák az életüket. Ideiglenes munkákat vállalnak és rejtőzködő életet élnek. Közben tervet kovácsolnak, hogyan térhetnének vissza otthonukba, Athénba. Ám a házastársak elkezdenek eltávolodni egymástól.
  • Ezenkívül folytatódnak a Legacies – A sötétség öröksége és Az ifjú Sheldon című sorozatok.



November 27., szombat

  • Jack Ryan: Árnyékügynök (2014)
    Jack Ryan látszólag csak egy a sok New York-i banki elemző közül, ám valójában a CIA-nak dolgozik, a veterán ügynök, Thomas Harper keze alatt. Véletlenül egy pusztító terrorista terv nyomára bukkan: egy orosz oligarcha pénzügyi manipulációk révén padlóra akarja küldeni az amerikai gazdaságot, hogy globális káoszt robbantson ki. Kiderül, hogy csak Ryan tudja megakadályozni a terrorakciót.
  • Kong: Koponya-sziget (2017)
    A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik. Ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak...
  • Spaceboy – Az űrfiú (SpaceBoy, 2021)
    A 11 éves, tehetséges Jim rajong az űrért és a tudományért. Amikor asztrofizikus édesapjával új városba érkezik, részt vesz a fiatal tudósok versenyén új osztálytársával, az érzékeny és okos Emmával. Amikor Jim világa apja árulása miatt váratlanul darabokra hullik, a fiú az iskolai verseny megszállottjává válik.
  • Ezenkívül folytatódnak a John Wilson tanácsai, a Gomorra és a Zenedoboz című sorozatok.



November 28. vasárnap

  • Karácsonyi meglepi (Happiest Season, 2020)
    Miközben Abby (Kristen Stewart) azt tervezi, hogy a szülők jelenlétében, karácsonykor kéri meg szerelme, Harper (Mackenzie Davis) kezét, addig a Harper szüleinek otthonába vezető úton kiderül, hogy a lány nemcsak arról nem mesélt még, hogy Abby a szerelme, de a családjának arról sincs fogalma, hogy meleg. A filmről itt írtunk korábban részletesebben.
  • Mézes szivar (Cigare au miel, 2020)
    A történet 1993-ban játszódik Párizsban; főhőse az okos, érzékeny, 17 éves Selma, aki nagypolgári, hagyománytisztelő berber családban él. Amikor megismerkedik a provokatív, elbűvölő Juliennel, erős vonzalom alakul ki köztük, és a lány először veszi észre patriarchális családjának merev szabályait, amelyek rányomják a bélyegüket bensőséges kapcsolataira is.
  • Szavak a falakon (Words on Bathroom Walls, 2020)
    Adam tipikus kamasz: épp kiborítják a fura testi változások, a dühöngő hormonok és a jövőjével kapcsolatos bizonytalanság. Egy kémiaórai incidens miatt a végzős év felénél elbocsátják az iskolából, és mentális betegséget diagnosztizálnak nála. Egy katolikus iskolában kell lehúznia az utolsó évet, és mivel reménytelennek érzi, hogy beilleszkedjen, próbálja addig titokban tartani a betegségét, amíg be nem iratkozhat álmai séfiskolájába. De amikor megismerkedik a szókimondó és intelligens Mayával, kettejük közt azonnal mély lelki kapcsolat alakul ki.

 

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.