Filmek a pocsék idő ellen

Szürke és taknyos az égbolt, hol esik, hol nem, egy szóval rettenetesen ramaty idő van. Ilyenkor kell vidám, szívderítő filmeket nézni, vagy csak simán valami hülyeséget.

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc (Daniel Craig), akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb titkokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost. (Netflix)

 

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaiké. (Netflix)

 

"Itt nem zombik vannak, hanem óriási bogarak, kétéltűek és hüllők. Merthogy egy hatalmas meteorit közelített a Föld felé, amit az emberek atomtöltetekkel semmisítettek meg, csakhogy a visszahulló nukleáris hulladéktól mutálódni kezdett az élővilág, kiirtva az emberiség nagy részét. A maradék földalatti bunkerekben él, a különböző, egyre fogyatkozó kolóniák rádión tartják egymással a kapcsolatot immár hetedik éve, és így tudja meg a kissé bumfordi Joel (O’Brien), hogy egykori kedvese, Aimee (Jessica Henwick) még mindig él, és alig nyolcvanvalahány mérföldre van tőle. Mivel a srác úgy érzi, saját kolóniájában nincs rá különösebb szükség – éles helyzetben mindig lefagy, ezért csak főz és takarít -, ezért elindul megkeresni a lányt, egy olyan világban, ahol más a következő bozótosig sem jutna el. Csakhogy Joelnak szerencséje van, először egy nála sokkal talpraesettebb kutyával találkozik, majd két született túlélővel fut össze (Michael Rooker és Ariana Greenblatt), akik ellátják jó tanácsokkal. És így vág neki az útnak óriás varangyok, gigászi rákok és csigák, meg ki tudja, milyen lények között." – Így foglaltuk össze a film történetét kritikánkban, ami itt elolvasható. (Netflix)

 

Jenko (Channing Tatum) és Schmidt (Jonah Hill) csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Közösen elbaltázott ügyük után mindössze egy esélyt kapnak. Vissza kell ülniük a padba, hogy a gimnazistákat veszélyeztető drogkereskedő bandát leleplezzék. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt. Ezúttal Schmidtnek jut a népszerűség, míg megdöbbenésére Jenko a kockafejű lúzerek közt találja magát. A háború kezdetét veszi a suli folyosóin. (HBO GO)

 

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése. (HBO GO)

 

A halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz évvel később a városka egyik legnépszerűbb fiatalembereként rájön, hogy, csakúgy, mint az aranyhalnak, a növekedéshez neki is el kell hagynia az otthonát, és fel kell fedeznie a világot. Valószerűtlen, mitikus utazás veszi kezdetét. (HBO GO)

 

Will Ferrel alakítja Ron Burgundyt, a '70-es évek San Diegójának tévés sztárbemondóját, aki készséggel teret enged a nőknek a hírstúdióban, feltéve, hogy megmaradnak a divatbemutatók és késő esti főzőcskélős műsorok kommentálásánál. Így mikor Ronnak egy fiatal és tehetséges új bemondónővel (Christina Applegate) kell együtt dolgoznia, aki okosabb és nagyratörőbb semhogy pusztán dekorációként szolgáljon, a két káprázatos frizurájú tévés személyiség nem csupán összezördül - hadat üzennek. (HBO GO)

 

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik. (HBO GO)