Ezt nézed majd augusztusban: Ridley Scott és Russel Crowe három közös filmje is felkerül az HBO GO kínálatába

A hónap legizgalmasabb tartalma a 3 részes Barack Obama dokusorozat, aminek mindhárom része már augusztus 4-én elérhető lesz. Négy sorozatnak is elindul az új évada: Stargirl, L: A Q generáció, A dolog folyamatban és a Britannia.

Augusztus 9-én indul az L: A Q generáció 8 részes második évada, az epizódok hetente érkeznek, magyar felirattal. A sorozat tíz évvel az első évad eseményei után játszódó folytatásában tovább követhetjük a többnyire leszbikus nőkből álló baráti társaságot, szerelmeiket, kudarcaikat, szexuális élményeiket és karrierjüket Los Angelesben. A sokszínű, önálló LMBTQIA-karakterek fiatalabb generációját bemutató úttörő drámasorozat szereplői továbbra is Bette Porter (Jennifer Beals), Shane McCutcheon (Katherine Moennig) és Alice Pieszecki (Leisha Hailey), akik összefonódó életén keresztül hiteles képet kapunk modern világunk dilemmáiról.

 

Augusztus 11-én, szintén heti egy résszel, magyar felirattal a Stargirl 13 epizódos második évada kezdődik.  A sorozatban visszatér a másodikos középiskolás Courtney Whitmore, a Csillaglány, hogy továbbra is fiatal hősök számára szolgáljon inspirációul arra, hogy szembeszálljanak a múlt gazembereivel. Ez az új drámasorozat újragondolja és újraformálja a Csillaglány karakterét és a legelső szuperhős-csapatot, a Justice Society of Americát. A különleges és sokszor kiszámíthatatlan sorozat főhőse a Geoff Johns író által kitalált Stargirl, akinek karakterét Johns néhai húga inspirálta, aki 1996-ban elhunyt egy repülőgép-szerencsétlenségben.

 

 

Augusztus 23-án indul A dolog folyamatban hat részes 2. évada, hetente dupla epizóddal. A főszereplő Abby McEnany saját élete alapján készült vígjátéksorozat második évadjában Abbyvel egy szakítás után találkozunk, ráadásul a mandula is majdnem elfogyott. A 46 éves leszbikus nő kétségbeesve ugyan, de elfogadja, hogy túl elfoglalt ahhoz, hogy megölje magát. Valójában csak most kezd helyrejönni, legalábbis az első lépéseket megtenni a gyógyulás felé… amikor a globális világjárvány és egy családi vészhelyzet egyszerre tör ki, eddig járatlan utakra kényszerítve Abbyt.

 

 

A Britannia harmadik évadának mind a tíz részét azonban egyszerre teszik elérhetővé az HBO GO-n, augusztus 24-én. I.sz. 43-ban a Római Birodalom légiói visszatérnek, hogy meghódítsák Britannia kelta szívét – egy titokzatos földet, melyet a harcos nők és hatalmas druidák uralnak, akik képesek az alvilág erőit előcsalogatni. Legalábbis így mondják.

 

 

Augusztusban ér véget a Rick és Morty, A fehér lótusz, a Dave, a Diane védelmében és a Fekete hétfő, folytatódik a Csodatévők 3. évada, a Roswell: New Mexico, a Superman és Lois és természetesen a John Oliver-show

Újdonság az augusztus 4-től nézhető Obama: A tökéletes egység keresése című dokumentumsorozat, amelynek mindhárom része egyszerre érkezik. Barack Obama útját mutatja be korai gyermekkorától kezdve egészen addig, hogy az USA 44. elnökévé választották. Az elnök portréja az ország sajátos faji történetének hátterében bontakozik ki.

 

 

A 28-szoros Emmy-díjas legendás műsorvezető, Bob Costas augusztus 4-én visszatér az HBO-ra új, évente négy résszel jelentkező, Bob Costas újra a pályán című sorozatával. Új műsorában mélyinterjúkat készít a sport, a szórakozás és a popkultúra legnagyobb neveivel, és megnézhetjük a sport aktuális kérdéseiről szóló, Costas által moderált vitákat is. Minden epizódban széles látókört képviselő beszélgetések zajlanak majd a sport legismertebb szereplőivel, a mai szupersztároktól a múlt legendáin át a sportszakma más szereplőiig; lesznek kerekasztal-beszélgetések a sport világából és más szakmákból ismert, közkedvelt személyiségekkel; és persze nem maradnak el a Costas védjegyévé vált, sajátos hangvételű és nézőpontú kommentárok sem.

 

 

A Kisvárosi hírek: KPVM, Pahrump című bájos, szórakoztató, hat félórás részből álló dokumentumfilm-sorozat bepillantást enged egy magántulajdonban lévő tévéállomás kulisszái mögé, amely a nevadai Pahrump sivatagi városkájában található. Az egyedi hangulatú sorozat producerei az Emmy-díjas filmrendezők, Fenton Bailey és Randy Barbato voltak. Az epizódokból feltárulnak a nézők előtt a törekvő és szorgalmas helyi hír- és műsorszolgáltató mindennapjai, amely a kihívásokkal teli időkben nagyobb piacok felé kíván terjeszkedni. A sorozat melegséggel, humorral és büszkén mutatja be a kis helyi tévé karizmatikus és sokszor humoros alkalmazottait, akik tehetsége, lokálpatrióta hozzáállása és politikai sokszínűsége példaértékű. Augusztus másodikán érkezik az első két rész, majd hetente szintén kettő.

 

 

Jövő vasárnap, augusztus 8-án érkezik Ridley Scott és Russell Crowe 3 közös filmje (Gladiátor, Amerikai gengszter, Robin Hood), Bradley Cooper és Lady Gaga Oscar-díjas alkotása, a Csillag születik, illetve a képregényfilmek kedvelői számára augusztus 6-tól elérhető lesz a 300 és a 300 – A birodalom hajnala is.

Hétfőtől nézhetjük a Fekete Vénusz című megrázó filmet az elnyomó-rabszolga témakörben a 19. század eleji Párizsból, ahol 1817-ben a Királyi Orvostudományi Akadémián elhangzik az alábbi mondat: „Soha nem láttam még emberi fejet, ami ennyire hasonló lenne a majoméhoz.” A kategorikus ítéletet egy fekete nő, Saartjie Baartman testéről alkotja az anatómus Georges Cuvier, kiváltva kollégáinak éljenzését. Hét évvel korábban Saartjie elhagyta szülőföldjét, Dél-Afrikát mesterével, Caezarral, hogy testét a londoni szörnyetegshow-kban mutogassa. A „hottentotta Vénuszként” közszemlére tett nő egyszerre szabad ember és rabszolga, aki ikonná vált a nyomornegyedekben, de csak hogy megjósolhatóan tragikus sorsa végül a férfi fajtalankodás célpontjává tegye, áldozatul esve a jólét csillogó álcájában parádézó rosszindulatú társadalomnak..

Szintén hétfői premier a Lakás extrákkal című dramedy. Amikor Sarának esélye nyílik rá, hogy megvásárolja álmai házát, fel sem tudja fogni, milyen szerencse érte. A ház tágas, napos és rendkívül olcsó, ráadásul pazar kilátással bír. Csak egy szépséghibája van: Lola, a 80 éves jelenlegi tulajdonos haláláig ott fog élni. Elméletileg Sarának nem kellene sokáig várnia, hogy a ház teljesen az övé legyen: Lola átesett már két by-pass műtéten, füstöl, mint a gyárkémény, és iszik, mint a gödény. Sara úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot és kivárja a halálát. De, mint oly gyakran az életben, a dolgok most sem úgy alakulnak, ahogy azt várnánk. A hónapok csak telnek, és Lola élettel telibbnek tűnik, mint valaha! És ami még rosszabb, egy váratlan esemény következtében Sara saját élete elkezd darabokra hullani.

Csütörtöktől lesz elérhető a Tökéletes tízes című dráma. A 15 éves Leigh tornász, aki csapatának első versenyére készül éppen, amikor idősebb féltestvére, Joe, akinek eddig a létezéséről sem tudott, megérkezik hozzá, hogy mostantól vele és az apjával éljen. Közben Leigh elveszíti önbizalmát a torna területén is, és hirtelen azon kapja magát, hogy belecsöppent féltestvére underground világába, a mopedes bűnözésbe. A meglepő helyzetben Leigh újra kezdi megtalálni az izgalmat és a figyelmet, amire annyira szüksége volt, ám válaszúton találja magát: döntenie kell tornász álmai és egy izgalmasnak tűnő, de veszélyes új világ között.

Az egyik szombati újdonság A belgák királya. III. Nicolas belga király állami látogatáson van Isztanbulban, amikor az országa darabokra esik, a francia nyelvű Vallon régió kikiáltja függetlenségét. Mielőbb haza kell térnie, de egy napvihar miatt légtérzárlat és kommunikációs zavar van. Nem közlekednek a repülők, nem működnek a telefonok. Egy brit filmes és egy bolgár népdalénekes társulat segítségével a király és kísérete megpróbál inkognitóban átjutni a határon. A balkáni út során a király felfedezi a való világot és megtalálja önmagát.

Szintén szombati premier a Dan és a szerelem. Dan Burns (Steve Carell) özvegy és háromgyerekes apa, aki a helyi újság szülői rovatába gyereknevelési tanácsokat is ír, egy családi nyaralás alkalmával egy könyvesboltban megismerkedik egy gyönyörű idegennel, Marie-val (Juliette Binoche), akibe azonnal belehabarodik. Ám hamar kiderül, hogy Marie épp Dan karizmatikus testvérével (Dane Cook) jár. Amikor egy hétvégi családi összejövetelre készülnek, Dan és Marie megpróbálják eltitkolni kölcsönös vonzalmukat – vajon sikerül nekik?
 

(Forrás: HBO)