Ezek a Netflix idei legnézettebb filmjei és sorozatai

Az élen természetesen a Squid Game és a Red Notice.

A Netflix, év eleji ígéretéhez híven minden héten bemutatott egy-egy saját finanszírozású filmet, jót, rosszat egyaránt – ha őszinték akarunk lenni, akkor a gyengébbek vannak túlsúlyban, legalábbis, amit a streaming szolgáltató sikernek szánt. Sorozatokban jóval erősebb, ahogy azt az éves népszerűségi toplista is mutatja.

Mi is megírtuk, hogy a Netflix egy külön erre szentelt oldalon rendre közli a heti nézettséget, illetve az általában legnézettebb műsorait, méghozzá számszerűsítve (a weblapot azóta továbbfejlesztették, már országokra lebontva is megnézhető a heti top 10, illetve, hogy hány országban szerepel egy-egy aktuális siker a legnézettebbek listáján). Korábban igencsak titkolták a nézettségi adatokat, valószínűleg annak is köszönhető az adatok közzététele, hogy a covid alatt fellendült a gombamód szaporodó streaming platformok népszerűsége, és a kiélezett versenyben kérkedésnek sem utolsó a számok közlése. Érdemes azért megjegyezni, hogy a Netflix azt tekinti nézőnek, aki legalább két percet megnézett a műsorból – indoklásuk szerint az már szándékos választás, a kíváncsiság vezérelte az előfizetőt.

Ugyan az éves nézettségi adatokat még nem közölték, de az Independent összesítette a korábbiakat és így kiókumlálták a 2021-es toplistát, ami a nézőszám alapján így fest (ahol kattintható a cím, elolvasható a kritikánk):

 

Sorozatok:

1. Squid Game (142 millió)

2. Lupin első fele (76 millió) 

3. A nagy pénzrablás ötödik évad első fele (69 millió)

4. Egy szobalány vallomása (67 millió)

5. Vágyak/Valóság (67 millió)

6. Sweet Tooth (60 millió)

7. Végzet: A Winx Saga (57 millió)

8. Szexoktatás harmadik évad (55 millió)

9. Shadow and Bone – Árnyék és csont (55 millió)

10. Lupin második fele (54 millió)

 

Filmek:

1.Különösen veszélyes bűnözők (129 millió)

2. A halottak hadserege (75 millió)

3. Apaság (74 millió)

4. A bűnös (69 millió)

5. Édes kislányom (68 millió)

6. A csókfülke 3 (59 millió)

7. A srác nem jár egyedül (55 millió)

8. Vérvörös égbolt (53 millió)

9. Mitchellék a gépek ellen (53 millió)

10. A lecsap csapat (52 millió)

 

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.