Boldog születésnapot, Sandra Bullock!

1964-ben született, azaz július 26-án ünnepli 57. születésnapját a Féktelenül, az Aludj csak, én álmodom és a Beépített szépség sztárja. A jeles alkalomból olvass el róla 5 érdekességet és nézd meg, melyik 5 streamelhető filmjét ajánljuk az ünneplésre!

  • Sandra Bullock édesapja, John W. Bullock német származású, édesanyja, Helga Mathilde Meyer pedig egy német opera-énekesnő volt. Az anya fellépései miatt gyerekként a kis Sandra egy rövid ideig élt Bécsben és Salzburgan, hosszabb ideig pedig Nürnbergen is. Ezek után nem csoda, hogy az angol mellett folyékonyan beszél németül is, amit a német Bambi-díjak átadóján be is bizonyított (lásd a lenti videót).
  • Egyik legjobb filmjébe, az Aludj csak, én álmodomba Demi Moore helyett került be, A pusztítóban pedig Lori Pettyt helyettesítette.
  • Minden azonban Sandra Bullocknak sem jöhet össze: úgy volt, hogy egy végül meg nem valósult Superman-rebootban ő játszhatja Lois Lane-t, és majdnem ő lett Wonder Woman is – de az a projekt is kútba esett.



  • A színésznőnek több sebesülése is van, és több balesetet is túlélt. A fején látható heget akkor szerezte, amikor egy tóba esve megsértette egy kő. De már gyerekkorában sem kerülte el a baj: húga, Gesine egyszer olyan hirtelen mozdulattal rántotta fel a garázsajtót, hogy a könyökével eltörte Bullock orrát. Volt férjével, a motoros Jesse Jamesszel 2008-ban egy ittas sofőr által okozott, totálkárral végződő frontális ütközést sikerült sértetlenül megúsznia, korábban, 2000-ben pedig a repülőgép, amin ült, elvétette a leszállópályát Wyomingban, és komolyabb balesetet okozott. Azóta a sztár halálosan fél a repüléstől – nem csodáljuk!
  • Utálja a musicaleket, és megfogadta, hogy sosem fog egyben sem szerepelni.


Sandra Bullock streamelhető és a tévében látható legjobb filmjei:


Ocean's 8 – Az évszázad átverése (2018)

Az Ocean's-filmek női szereposztással készült folytatásában a színésznő Danny Ocean húgát, Debbie-t alakítja, aki szintén egy nagyszabású rablást tervez, olyan kolléganői társaságában, mint Anne Hathaway, Rihanna, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina.

A tévés sugárzásokon kívül a film elérhető az HBO GO-n is.

Madarak a dobozban (2018)

Öt évvel azután, hogy egy szorongató, láthatatlan erő öngyilkosságra kényszeríti az embereket, egy túlélő két gyermekével kétségbeesetten próbálkozik biztonságba kerülni.

A film elérhető a Netflixen.

Minyonok (2015)

Ez az előzményfilm Gru banánsárga, saját nyelvet beszélő csatlósairól szól – végre megtudhatjuk, hogyan váltak az aljas gonosztevő szolgálóivá. Az animációs filmben Sandra Bullock kölcsönzi Scarlett Túlölő hangját.

A film elérhető a Netflixen.

Forrás: Ilya S. Savenok / Getty Images for Netflix


Gravitáció (2013)

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek (Bullock) ez az első küldetése a világűrbe. Veterán kollégájával (George Clooney) éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és űrhajóstársaikat, a két asztronautát pedig elszakítja az űrsiklótól. Megszakad az összeköttetésük a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben...

A tévés sugárzásokon kívül a film elérhető az HBO GO-n és a Netflixen is.

Aludj csak, én álmodom (1995)

A bájos, álmodozó Lucy (Bullock) nap mint nap jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy férfi, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Lucy egy nap megmenti vágányok közé esett imádottját, aki kómába esik, és a kórházban egy félreértés miatt azt hiszik, ő a menyasszonya. A látszatot pedig tartani kell a férfi családtagjai előtt, hiszen olyan szeretetre méltóak...

A filmet július 26-án, 27-én és 30-án sugározza a VIASAT3.

(via IMDb)