Bojkottálják a Trónok harca szerzőjének új könyvét

George R. R. Martin új könyvének társszerzőit érzik problémásnak a rajongók.

Október 25-én jelent meg a The Rise of the Dragon: An Illustrated History of the Targaryen Dynasty című exkluzív kiadvány első kötete, amely Westeros legnagyobb családjáról, a Targaryenekről tartalmaz rengeteg plusz információt. A könyvet azonban nem fogadták túl jól a rajongók, mivel amikor múlt héten Martin bejelentette a Twitteren a megjelenést és a társszerzőket, Linda Antonssont és Elio M. García Jr.-t, a házaspár személyét problémás viselkedésük és „rasszista múltjuk” miatt kifogásolták. Az egyik rajongó azt írta:

„nem fogok olyan könyvet vásárolni, amihez köze van Lindának és Eliónak”.

Mások azt szorgalmazták, hogy Martin mindenfajta kapcsolatot szakítson meg velük.

Forrás: MediaPress

 

Antonsson és García már régóta együtt dolgozik Martinnal, aki nem sokkal azután kérte fel őket tényellenőrző feladatkörre, hogy 1999-ben létrehozták a Westeros.org weboldalt. 2014-ben pedig már társszerzői voltak A tűz és jég világa című illusztrált kiadványnak. Viszont Antonsson blogbejegyzései, amikben azt kifogásolja, hogy a Trónok harcában eredetileg fehér karaktereket fekete színészek alakítanak, elég problémásnak bizonyultak.

Forrás: MediaPress

 

2012-ben például azt kifogásolta, hogy Xaro Xhoan Daxos szerepét egy afroamerikai színész, Nonso Anozie kapta meg, holott a karaktert eredetileg sápadtnak írták le. Pár nappal később azon lelkendezett, hogy Daario Naharis karakterét egy fehér színész, Ed Skrein játssza, noha úgy volt, hogy másik etnikumhoz tartozó színész fogja alakítani. Nemrég pedig arról írt, hogy

Corlys Velaryon szerepére rosszul választottak színészt

a Sárkányok házában, hiszen Steve Toussaint afroamerikai, de nincsenek fekete valyriaiak.

Forrás: MediaPress

 

„Nem vagyok rasszista, én csak a világépítésre koncentrálok” – reagált Antonsson a rajongók megjegyzéseire. Elmondta, hogy nincs problémája a sokszínűséggel, ha nem szenved tőle csorbát a történet. Antonsson ugyanakkor nem csak a színészválasztást kifogásolta, hanem többek közt azt is, hogy a Sárkányok házában nincs semmifajta utóhatása Criston Cole tettének (5. epizód), és az egyik karakter halál sem stimmel Martin eredeti művével összevetve.

(via Variety)