Bizarr robotra hajaz a Netflix Pinokkiójának Tücsök Tihamérja

Befutott egy kedvcsináló előzetes a streaming platform stop motion animációjához, amit Guillermo del Toro jegyez rendezőként.

Carlo Collodi 1881-ben megírt világhírű meseregényéből, a Pinokkió kalandjaiból számos adaptáció készült már az elmúlt évtizedekben. Az 1940-es Disney-mese a mai napig klasszikus, Roberto Benigni pedig rögtön két filmet is forgatott belőle 17 év eltéréssel. Nagy fába vágta tehát a fejszéjét a Netflix, amikor kitalálták, hogy készüljön egy újabb feldolgozás az életre kelt báburól.

Csakhogy ez most egy zenés stop motion animáció lesz, egyenesen a rémmesék nagymesterétől, Guillermo del Torótól!

Már egy kedvcsináló előzetest is kihozott hozzá a Netflix – íme:


Az előzetesben egyelőre csak a bizarr robotra hajazó Tücsök Tihamért láthatjuk, aki Ewan McGregor hangján kezdi el mesélni a már jól ismert történetet, de ezúttal kissé más megvilágításban, mint ahogy azt eddig ismertük (Del Toro verziója például Mussolini Olaszországában játszódik majd). McGregoron kívül számos másik sztár lesz még hallható a 2022 végén debütáló új Pinokkióban:

David Bradley lesz Geppetto mester, Tilda Swinton pedig a Kék Tündér, de Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman és Christoph Waltz is

kapott egy-egy fontos szerepet a stop motion verzióban. Maga Pinokkió egyébként a szórakoztatóiparban még újoncnak számító Gregory Mann hangján fog megszólalni.

A Pinokkió mostani stop motion újragondolása Guillermo del Toro és a Netflix több évre szóló megállapodásának része, amelynek keretében a Hellboy-filmek atyja lényegében totális kreatív szabadságot kapott, hogy forgatókönyvírói, rendezői és produceri minőségben gyárthasson jobbnál jobb filmeket és tévésorozatokat a népszerű streaming platformra.

Del Toro Pinokkiója mellett viszont

egy másik feldolgozása is lesz idén a jól ismert mesének:

a második egy élőszereplős Disney-adaptáció lesz, amelynek Tom Hanks, Luke Evans, Joseph Gordon-Levitt, Cynthia Erivo, Keegan-Michael Key és Benjamin Evan Ainsworth lesznek a főszereplői.

 

(via The Hollywood Reporter & Uproxx)

 

A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.