Az Amazon Prime-on is szaporodik a magyar nyelvű tartalom

Egyre több filmhez és sorozathoz van magyar felirat, esetleg szinkron, sőt, magyar filmeket is találunk a kínálatban!

A Magyarországon legnépszerűbb két nagy streamingszolgáltató, a Netflix és az HBO GO mellett ne feledkezzünk meg a többiről sem – bár most, hogy boldog-boldogtalan streamingel, kérdés, hogy mennyi és mi is az a többi. Amíg a Disney+-ra várunk, érdemes körülnézni az Apple Tv+  (ugyan korántsem olyan bőséges, mint kettő nagyé, de minőségi tartalom, magyar felirattal) és az Amazon Prime Video kínálatában. 

Sokunkat eltántoríthatott, hogy alig akadt olyan műsor az Amazon Prime-on, amihez akár magyar felirat lett volna, ez azonban rohamosan változik, és ugyan nem szűrhetjük a tartalmat nyelvek szerint, ahogy a Netflixnél, ha a keresőbe beírjuk, hogy magyar, akkor 70 címet kapunk eredményként. Ez elég megbízhatatlan, mert olyanokat is listáz, amihez nnincs magyar vonatkozás, olyanokat pedig kihagy, amihez van, de ez ne tántorítson el minket. 

Nyilván az a legfontosabb, hogy az Amazon eredeti tartalmai közül hányat nézhetünk magyar felirattal, esetleg szinkronnal. Lássuk ezeket:

The Boys (antiszocális szuperhősök Garth Ennis és Darick Robertson képregénye nyomán) – felirat

Fear the Walking Dead (a Walking Dead előzmény-spinoff sorozata) – szinkron és felirat

Jack Ryan (Tom Clancy regényei alapján) – felirat

The Terror (Dan Simmons horrorregénye alapján) – szinkron és felirat

Hunters (Al Pacino nácivadász sorozata) – szinkron és felirat

Fleabag ( Phoebe Waller-Bridge díjnyertes sorozata) – felirat az első évadhoz

Forrás: Amazon Prime Video

 

The Tick (elmeroggyant szuperhős sorozat) – felirat

Tales from the Loop (Simon Stålenhag Történetek a Hurokból című könyve alapján) – felirat

American Gods (Neil Gaiman Amerikai istenek című regénye nyomán) – felirat

NOS4A2 (Joe Hill horrorregényének feldolgozása, ez nem Amazon Prime original) – szinkron és felirat

Jó hír, hogy A Hivatal, a Dr. House, a Két pasi – meg egy kicsi  és Mr. Robot összes évada rendelkezik magyar felirattal, a Városfejlesztési osztálynak csak az utolsóhoz nincs (ami nem nagy veszteség, feledhető toldalék az évad). Magyar filmeket is találunk: Budapest Noir, BUÉK, A Viszkis, Van Valami Furcsa És Megmagyarázhatatlan, 1945, Kölcsönlakás, Swing, Berosált a rezesbanda, Víkend.

Érdemes kalandozni az Amazon Prime Video felületén, hiszen a felsoroltakon kívül is találhatunk magyarul is nézhető filmeket, sorozatokat. Keresgélni kell, de annál izgalmasabb. Reméljük, idővel megszaporodnak a feliratok (talán a szinkronok is) visszamenőleg is, és nem kell szomorkodnunk, ahogy mondjuk a Netflix bőséges Star Trek-kínálatánál, amihez már mióta vágyakozunk egy jó felirat után.