A Metallica reagált a Stranger Things zseniális jelenetére

Kate Bush Running Up That Hill (A Deal With God) című száma után a Metallica klasszikusát is (újra)felfedezték az emberek. SPOILERES cikk!

Miután lement a Stranger Things negyedik évadának első szakasza, Max kedvenc, életmentő dala, Kate Bush Running Up That Hill (A Deal With God) című száma túlzás nélkül mindenhonnan szólt az utóbbi hetekben. Az évadfinálé óta a Metallica is így járt: a világ egyik legzseniálisabb jelenetében a csodálatos Eddie Munson a Tótágasban, egy lakókocsi tetején zúzza a Master Of Puppets-t – ami egyébként 1986-ban, alig néhány héttel azelőtt jelent meg, amikor az évad játszódik –, miközben tombol a vihar, vörös villámok cikáznak az égen, és seregnyi denevérszörny száguld felé.

Igazat kell adnunk Dustinnak, aki azt mondja, hogy

ennél metálabb dolog egyszerűen nincs.

A világ (újra)felfedezte magának ezt a remek nótát, aminek a metálarcok is örülnek, továbbá azt is üdvözölték, hogy végre nem valami fura lényként, vagy antiszociális seggfejként ábrázolták a metálszerető karaktert – Eddie a sorozat talán legjobb szereplője, csodálatos ember, és ezért is fáj annyira, ami vele történt.

A Master Of Puppets július 1-jén (a két utolsó Stranger Things-epizód megjelenésének napján) került be először a Spotify Daily Top Songs USA chartjába, és július 4-én a 10. helyre emelkedett. (Mindeközben egyébként a Running Up That Hill továbbra is listavezető volt).

A Metallica Instagramon köszönte meg a figyelmet:

A Duffer testvérek mindig is magas színvonalon illesztették be a zenéket a Stranger Thingsbe, így több mint izgatottak voltunk, hogy nem pusztán beletették a dalt, de egy ilyen kulcsfontosságú jelenetet is építettek köré. Mindannyian izgatottan vártuk a végeredményt, és amikor megláttuk, teljesen le voltunk nyűgözve... annyira jól sikerült, annyira, hogy néhányan képesek voltak kitalálni a dalt, ha csak néhány másodpercet hallottak Joseph Quinntől a trailerben!!! Milyen őrült jó ez? Hihetetlen megtiszteltetés, hogy ilyen nagy része lehetünk Eddie útjának, és hogy egy társaságban lehetünk a showban szereplő összes többi csodálatos előadóval.

Rob Trujillo, a zenekar basszusgitárosa is büszkélkedett, ugyanis a fia, Tye nyűtte a gitárt a jelenet egyes részeinek hangsávjában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Robert Trujillo (@robtrujillo) által megosztott bejegyzés

 

Ez az én fiam! Büszke vagyok rád, Tye! A Stranger Things fináléjában a Master Of Puppets-ben zúzott, és nagy köszönet @kirkhammett-nek a segítségért!

A sorozat zenei szerkesztője, Nora Felder így nyilatkozott a Varietynek a dal szerepéről a sorozatban:

Ez is egy olyan "ennek a dalnak kell lennie" pillanat volt. A történetnek ezt a részét egy kulcsfontosságú és különösen hajmeresztő jelenetnek képzeltük, amelyben Eddie hősiesen megvívja élete harcát. Azt hiszem, a Duffer testvérek úgy érezték, hogy a Master Of Puppets egyértelmű választás a hosszú jelenet alatt. Más dalról már nem is szólt szó.

 

Mindeközben Kate Bush már négy millió dollárt keresett az elmúlt egy hónapban a Running Up That Hill (A Deal With God) jogdíjbevételeiből.

(Forrás: Variety)

Címlapkép: Netflix/YouTube