A 10 legnépszerűbb sorozat és film a Netflixen

Megnéztük, mik a legsikeresebb a héten a Netflix magyar felhasználói körében. Jórészt az aktuális újdonságok, de a Feketelista és a Family Guy stabilan az élmezőnyben van, ahogy a remek A nagy pénzrablást sem lehet hónapok óta kirobbantani az kedvencek közül.

1. Shadow and Bone – Árnyék és csont (Kritika)

Gonosz erők áskálódnak egy fiatal katona ellen, amikor felfedi varázserejét, amellyel egyesítheti világát. Leigh Bardugo Grishaverzum regényei alapján.

 

2. Sexify

Egy tapasztalatlan diáklány és a barátai felfedezik az intimitás ijesztő világát, hogy egy innovatív szexapp kifejlesztésével megnyerjenek egy technológiai versenyt.

 

3. The Mitchells vs. the Machines/Mitchellék a gépek ellen (Kritika)

Nincs veszélyesebb annál, mintha valaki egy hétköznapi család tagja: a filmekben mindig ők kerülnek veszélybe, ők keverednek borzasztó kalandokba, és nekik kell megmenteniük a világot.
Márpedig Mitchelléknél nincs átlagosabb família. Szeretik egymást, de rendetlenek; nem tudnának meglenni egymás nélkül, de folyton tépik egymást. Amikor viszont a világ összes digitális ketyeréje fellázad az emberiség ellen, úgy alakul, hogy nekik kell félbeszakítaniuk a nyaralásukat, hogy megmenték a Földet.
Gonosz mobiltelefonok, bevadult önvezető autók és bosszúra éhes kenyérpirítók ellen szállnak harcba. Csak két meghibásodott robot és egy elhízott kutyus van a segítségükre: ha egymást kibírják, mindenki mást is megmenthetnek – mindössze ennyi a tét.

A Pókember – Irány a pókverzum-ért Oscar-díjjal jutalmazott, de a Lego kaland-okat, a Lego Batman-t valamint a Derült égből fasírt két részét is filmre álmodó rendező-producer páros újabb agymenése ismét látványos ötletparádé, csupa sziporkázó vizuális és szövegpoén – amelyet gyerek, felnőttek és a többiek is élvezni fognak.

 

4. Things Heard & Seen/Kísértő múlt (Kritika)

Egy fiatal nő rájön, hogy férje és új otthona is sötét titkokat rejt, amikor Manhattant maguk mögött hagyva egy kisvárosba költöznek.

 

5. Innocent

Egy férfi, aki egy verekedés során véletlenül gyilkosságot követ el, kilenc év után szabadul a börtönből, és megpróbálja helyrehozni az életét, de amint az rendbejönne, visszakerül a korábbi rémálomba.

 

6. Money Heist/A nagy pénzrablás

Nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtására manipulálja.

 

7. Stovaway/A potyautas (Kritika)

Egy Mars-expedíció során egy potyautas véletlenül súlyosan megrongálja az űrhajó létfenntartó rendszerét. Az egyre csökkenő erőforrások és a potenciálisan halálos végkimenetel lehetetlen döntés elé állítja a legénységet.

 

8. Lupin (Kritika)

Assane Diop, az úri tolvaj Arsène Lupin kalandjaiból merít ihletet, amikor bosszút áll az igazságtalanságokért, amelyeket egy gazdag család követett el az apja ellen.

 

9. Blacklist/Feketelista

A világ legkeresettebb bűnözője, az egykor a kormánynak dolgozó Raymond Reddington (James Spader) besétál az FBI székházába és feladja magát, egyúttal alkut ajánl a megdöbbent nyomozóknak: van egy listája - amin olyan rosszfiúk szerepelnek, akiket a bűnüldöző szervek nem is ismernek - és ezt megosztaná a hatóságokkal. De vannak bizonyos feltételei, amelyek közül a legfontosabb: csak egy kezdő FBI-ügynöknővel, Elizabeth Keennel (Megan Boone) hajlandó kommunikálni, egyébként nincs üzlet. Az FBI terrorellenes részlegének vezetője (Harry Lennix) kénytelen elfogadni Reddington ajánlatát és teljesíteni a férfi extravagáns kéréseit is. Keen társa Donald Ressler (Diego Klattenhoff) lesz, a csapathoz a CIA-tól is érkezik erősítés, Meera Malik (Parminder Nagra) személyében. A teljes titoktartás mellett dolgozó egység a Reddingtontól kapott, többnyire homályos és kétértelmű utalások alapján próbál dolgozni, miközben Keen férje, Tom (Ryan Eggold) egyre nehezebben viseli párja újdonsült munkáját. Nagyon hamar kiderül az is: ebben a világban semmi nem az, aminek látszik.

 

10. Family Guy