5 kihagyhatatlan újdonság a Netflix decemberi kínálatából

A streaming platformnál már december elején beköszönt a karácsony: Benedict Cumberbatch új westernje mellé többek között a Vaják 2. évadát, valamint Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence várva várt katasztrófafilmjét is megkapjuk!

A kutya karmai közt (The Power of the Dog)

Azt már megszokhattuk, hogy a megnyerő fizimiskájú Benedict Cumberbatch majdnem minden filmjében és tévésorozatában pozitív figurát alakít (lásd: Sherlock Holmes, Dr. Strange és társai). Most viszont a Sötétségben – Star Trek főgonosza és a Hobbit-filmek Smaugja mellé egy újabb negatív szerepet kapott. Az 1925-ben játszódó The Power of the Dog történetének főszereplője Phil Burbank (őt alakítja Cumberbatch), a karizmatikus, de kiállhatatlan természetű montanai farmer, aki rettegést és félelemmel vegyes tiszteletet vált ki mindenkiből a környezetében. Amikor Phil testvére bemutatja az új feleségét, a nemrég megözvegyült Rose-t (Kirsten Dunst) és annak kamasz fiát, a morózus Phil pokoli érzelmi terrornak veti alá őket... A Netflix kínálatában december 1-től elérhető film Thomas Savage azonos című regénye nyomán készült.

 

Karácsony Kaliforniában  (A California Christmas)

Lauren Swickard a férjével, Josh Swickarddal együtt látható ebben a karácsonyi romantikus filmben, amelyet ő maga jegyez forgatókönyvíróként. Joseph, a vagyonos és jóképű férfi egyszerű segédmunkásnak adja ki magát, hogy rávegyen a keményen dolgozó Callie-t arra, hogy eladja neki a családi farmját még karácsony előtt. Callie és Joseph egy évvel azután, hogy egymásba szerettek, már egy prosperáló tejgazdaságot és egy festői borászatot vezetnek teljes egyetértésben, csakhogy a románcuk veszélybe kerül, amikor az üzleti és családi kötelezettségek váratlanul visszahívják Joseph-et a nagyvárosba. Karácsony Kaliforniában december 16-tól érhető el a Netflix kínálatában.

 

Vaják (The Witcher) – 2. évad

Ríviai Geralt (Henry Cavill) egy morcos bérgyilkos, aki veszedelmes szörnyek kiirtásával foglalkozik egy olyan világban, ahol a hétköznapi emberek mellett mágikus erővel rendelkező lények, tündék, törpök, vámpírok, alakváltók és egyszarvúak is élnek. Egy napon Geralt kissé kelletlenül bár, de összeáll egy Yennefer nevű, nagy hatalmú varázslónővel (Anya Chalotra) és a fiatal Cirilla hercegnővel (Freya Allan), hogy együtt küzdjenek meg a kontinensre fenekedő, veszedelmes démonokkal. Az Andrzej Sapkowski bestseller Vaják-regényei alapján készült népszerű tévésorozat új évada december 17-től lesz elérhető a Netflix kínálatában.

 

Ne nézz fel! (Don't Look Up!)

Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence várva várt, katasztrófafilmbe csomagolt vígjátékának főszereplője egy épp PhD-zó csillagászhallgató (őt alakítja Lawrence), aki felfedez egy üstököst, amely a Föld elpusztításával fenyeget. A derék kutató a kissé ideggyenge professzorával együtt (őt alakítja DiCaprio) megpróbálja figyelmeztetni a veszélyre az emberiséget, de mintha süket fülekre találnának... A filmben sztárpároson kívül olyan további ismert hírességeket is láthatunk majd, mint Matthew Perry, Gina Gershon, Ron Perlman, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Mark Rylance és Ariana Grande, valamint Meryl Streep, aki ezúttal az Egyesült Államok első női elnökének bőrébe bújt bele. A Ne nézz fel! december 24-től lesz megtekinthető a Netflixen.

 

Az elveszett lány (The Lost Daugter)

Maggie Gyllenhaal rendezői bemutatkozásában egy Leda nevű nő (Olivia Colman) várva várt tengerparti nyaralása hirtelen tragikus fordulatot vesz, amikor egy fiatal anya és annak lánya iránt érzett megszállottsága arra kényszeríti, hogy szembenézzen a saját múltjának titkaival. Az elveszett lány, amiben olyan világsztárok kaptak főszerepet Olivia Colman mellett, mint Dakota Johnson, Ed Harris és Peter Sarsgaard, december 31-től érthető el a Netflixen.

 

A decemberi újdonságok teljes listáját a Netflix magyar Facebook-oldalára kitett bejegyzésben lehet átböngészni:

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.