10 film és sorozat, amit falnak a magyar Netflix-nézők

Csavaros krimik, kosztümös-kardcsörgetős fantasyk és egy fülledt hangulatú reality show, ahol a szívdöglesztően szexi szinglik azt hiszik, hogy buja kaland és mesés fődíj vár rájuk. Megnéztük, mik a legnépszerűbb műsorok idehaza a Netflixen.

A Netflixnek elég régóta van egy saját, régiókra lebontott, dinamikusan frissülő TOP10-es ranglistája, ahol minden előfizető azonnal láthatja a világ bármely pontján, hogy az ő országában épp mi a legmenőbb kontent – hogy aztán ő maga is elcsábuljon, és a kattintásával maga is hozzájáruljon a toplistában szereplő filmek és tévésorozatok körüli, amúgy is óriási hype-hoz. Jelen sorok írásának pillanatában épp így néz ki az élmezőnye magyarországi toplistának, amit az alábbiakban részletesen is bemutatunk.

Forrás: Netflix

 

1. A 81-es számú archívum (Archive 81)

A sérült videószalagokat helyreállító levéltáros rejtélyek örvényébe keveredik, amiben szerepet kap egy eltűnt igazgató és egy démoni kultusz is. A régóta várt sorozatról, ami egy horrorpodcast alapján készült széria vezető producere James Wan (FűrészInsidiousDémonok között), hamarosan a PORT.hun is olvasható kritika.

 

2. Ozark

Csalás, átverés, árulás, hátba szúrás, bandaháború, kaszinók – a szövevényes és izgalmas történet középpontjában egy pénzügyi tanácsadó (Jason Bateman) áll, aki a családjával Chicagóból a Missouri-beli Ozark-hegységbe költözik (innen tehát a cím), ahol öt év alatt 500 millió dollárt kell tisztára mosnia drogban utazó főnöke utasítására. A sorozatnak kiváló a dinamikája, a családtagok között pattanásig feszülő helyzeteket szinte csak a brutális halálesetek drámaisága múlja felül, ha izgalmakról van szó.

 

3. Ellenállhatatlan kísértés (Too Hot To Handle)

Paradicsomi táj, szívdöglesztően szexi szinglik azt hiszik, hogy számtalan buja kaland és egy 200.000 dolláros fődíj vár rájuk… De nagy meglepetésben lesz részük, mert ebben a sikamlós reality-paródiában pont az nyer, aki a sok kockahasú srác és Playmate-alkatú lány között képes önmegtartóztatást gyakorolni! Hogy mindez mennyire megy vagy épp nem megy egy ennyire mesterségesen felspannolt környezetben, arról kiváló látleletet nyújtanak Péter Dávid blogbejegyzései:

nem kell egyből minden lyukba bedugni a Jancsikát, ha vérbőség üti fel a fejét odalent.

 

4. Neymar: A tökéletes káosz (Neymar: The Perfect Chaos)

 

A világszerte rajongási imádott - vagy utált - brazil szárfutballista, Neymar da Silva Santos Júnior, aki egyúttal a pikírt odamondások és velős kritikák állandó célpontja is, ebben a dokumentumsorozatban megosztja magánéletének és briliáns futballkarrierjének mélységeit és magasságait.

 

5. A tettes (The Sinner)

Bill Pullman és Jessica Biel 2017-es krimisorozatában egy hidegvérrel elkövetett gyilkosság sokkolja egy kisvárost lakóit, akad azonban egy detektív, aki nem elégszik meg a válaszokkal, és a nyomozása közben a mélyben sötét titkokra bukkan. A PORT.hu kritikusa pár éve így áradozott A tettesről:

Nem való mindenkinek, ez kétségtelen. Viszont akik szeretik a lassan építkező, remek karaktereket felvonultató krimiket, és nem tartják riasztónak az ellentmondásos, kidolgozatlannak tűnő, ám valójában zavarba ejtően összetett főszereplőt, no meg a helyenként végtelenül nyomasztó történetet, azoknak bizony kedvükre való lesz.

 

6. Királyi bánásmód (The Royal Treatment)

Isabella (Laura Marano) egy saját divatszalont vezet, és nem fél kimondani a véleményét, míg Thomas herceg (Mena Massoud) az országát irányítja, és inkább a kötelesség, mintsem a szerelem miatt készül éppen házasodni. Amikor Izzy és stylisttársai megkapják életük nagy lehetőségét, hogy a királyi esküvőn a vőlegény haját készítsék el, ő és Thomas herceg is örök életre megtanulják, hogy a saját sorsuk irányításához a szívükre kell hallgatniuk...

 

7. München (Munich: The Edge of War)

1938 őszén Európa a háború küszöbén áll. Adolf Hitler Csehszlovákia lerohanására készül, Neville Chamberlain kormánya pedig kétségbeesetten keresi a békés megoldást. Az egyre nagyobb nyomás közepette Hugh Legat, brit hivatalnok és Paul von Hartmann, német diplomata Münchenbe utazik egy sürgősségi konferenciára. Megkezdődnek a tárgyalások, a két régi barát pedig politikai fortély és fenyegető veszély hálójában találja magát. Miközben az egész világ figyel, elkerülhető-e a háború, és ha igen, milyen áron? A film Robert Harris bestsellere alapján készült.

 

8. Vaják (The Witcher)

A hétköznapi emberek és mágikus erővel rendelkező lények, tündék, törpök, vámpírok, alakváltók és egyszarvúak által benépesített világban él Ríviai Geralt: egy bérgyilkos, aki veszedelmes szörnyek kiirtásával foglalkozik. Egy nap összeáll egy nagy hatalmú varázslónővel és egy fiatal hercegnővel, hogy együtt küzdjenek meg a démonokkal. A 2. évadánál járó, világszerte nagy sikernek örvendő fantasy sorozat a PORT.hu kritikusa szerint

nem tökéletes regényadaptáció, de Trónok harca-pótléknak elmegy.

 

9. Maradj mellettem (Stay Close)

Újabb könyvadaptáció, ezúttal a Hobbit-trilógiából ismerős Richard Armitage és James Nesbitt tolmácsolásában. A Maradj mellettem furcsa öszvér, de a PORT.hu recenzora szerint bitang jó: egyszerre viseli magán az amerikai és az angol típusú krimik jellegzetes stílusjegyeit. A helyszín, ahol a titokzatos halálesetek történnek, egy isten háta mögötti tengerparti kisváros. Abból a fajtából, ahol nem izmos szörfösök és görkoris cicababák korzóznak a pálmafás strandon, hanem szúrós tekintetű, morcos figurák bandukolnak nagykabátban az erdei utakon, miközben egy kemény öklű és még keményebb szívű, magánéleti gondokkal küzdő kiégett zsaru már-már megszállottan próbálja felgöngyölíteni egy szövevényes gyilkosságsorozat szálait – amiről persze egyedül csak ő hiszi azt a kissé korrupt rendőrségen, hogy egyetlen sorozatgyilkos műve.

 

10. A nagy pénzrablás (La casa de papel)

Ebben az izgalmas spanyol akciófilm-sorozatban (ami már tavaly májusban is az egyik legnépszerűbb produkció volt a Netflixen!) nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtása érdekében manipulálja. Kritikusunk szerint

A nagy pénzrablás ugyan elszállt a végére, de még így is fenemód jó mulatság!

 

A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.