Volt egyszer egy… Hollywood: nézz kimaradt jeleneteket!

Amelyek nem mellesleg a film június 29-én megjelenő könyvváltozatának beharangozójában láthatók, és arra utalnak, hogy Cliff Booth karaktere mellett Charles Mansonról is többet tudhatunk majd meg a regényből.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már írtunk, a filmet rendező és a regényverziót író Quentin Tarantino nemrégiben egy podcastben ígérte be, hogy a könyv több mindent feltár majd a vásznon látott cselekményhez képest – megtudhatjuk például, hogy valóban megölte-e a feleségét még évekkel a történések előtt a Brad Pitt által alakított kaszkadőr, Cliff Booth.

A könyvnek a napokban nyilvánosságra hozták az előzetesét (vagy hát inkább a kedvcsinálóját), és abból is az derül ki, hogy a korábban látottakhoz képest újdonsággal szolgál majd, hiszen eddig sosem látott képsorokat vágtak bele a filmből. Margot Robbie egyszer azt nyilatkozta, hogy létezik egy húszórás vágás is a Volt egyszer egy… Hollywoodból, szóval volt miből válogatni.


A könyvtrailerben a Leonardo DiCaprio alakította Rick Dalton színészről, illetve Brad Pitt már említett figurájáról is láthatók újdonságnak számító képsorok, és természetesen a Margot Robbie által megformált Sharon Tate is feltűnik, de a legtöbb extra anyagot a szektavezér Charles Mansont játszó Damon Herrimanről kapjuk.

Manson figurája szinte csak egy villanásra tűnt fel a 2019-es filmben, itt viszont két jelenete is van:

az egyikben Booth-ra mond csúnyákat (a vágásból legalábbis úgy tűnik, az ő irányába beszél), majd egy meghallgatásról habog valamit (a moziban is benne volt, és a valós tényekből is lehet tudni, hogy a szektavezér zenéléssel próbálkozott). Szóval ha a trailernek valóban van köze a regényhez, nem csak úgy random vágták össze, Cliff Booth mellett ennek a figurának is a mélyére áshatnak az angolul tudók (akik magyarul szeretnék elolvasni a könyvet, azoknak még novemberig várniuk kell).


(via Independent)