Világsztárokkal, magyar pénzből készül sci-fi Etyeken

Jelenleg is forgatják a Korda stúdióban az Oscar-díjas Casey Affleck és Laurence Fishburne főszereplésével készülő szuperprodukciót, ami mérföldkövet jelenthet a magyar filmiparban.

A Slingshot című sci-fi thriller teljes költségvetése 4,4 milliárd forint, a produkció fő befektetője pedig a Széchenyi Alapok. Ez a valaha volt legnagyobb filmipari befektetés magyar részről – ezúttal ráadásul nem a magyar piacra készül a produkció, és nem is csak „idehozták” a munkát Hollywoodból: a mű magyar többségi finanszírozással a világpiacra készül, világsztárokkal, amire eddig nem volt példa.

A Széchenyi Alapok a büdzsé 70 százalékát állja, a maradék 30-at társbefektetőként a Los Angeles-i Bluestone Entertainment teremti elő. A cég vezetője Richard Saperstein, aki korábban a New Line Cinema ügyvezető alelnöke volt,

producerként pedig olyan sikereket gyártott, mint a Penge, a Hetedik, a Megtorló vagy a Hancock.

Casey Affleck az Oscarjával. Forrás: Dan MacMedan / Getty Images


A hatodik érzék, a Mentőexpedíció és a Csillagok között nyomvonalán haladó Slingshot feszült cselekménye szerint egy asztronauta a Szaturusz egy holdja felé tart az űrhajójával, de lassan elkezdi elveszíteni a realitásérzékét, és nem tudja megállapítani, mi álom, és mi valóság. A főszerepet Casey Affleck játssza, Laurence Fishburne egy űrhajó kapitányát formálja meg, Emily Beecham (A boldogságvirág, Halálos harcmező, Szörnyella) a főhős barátnőjét alakítja, de játszik a filmben David Morrissey (The Walking Dead) is.

A Slingshot rendezője a svéd Mikael Håfström (Könyörtelenek, A tó szelleme, Kisiklottak, 1408, Szupercella), aki már A rítus című horrorfilmet és a Halálos harcmezőnt is hazánkban forgatta. A forgatás elsősorban az etyeki Korda Filmstúdió műtermében, továbbá külső budapesti helyszíneken zajlik, például a MÜPA-ban, amely a nemzetközi űrügynökség fogadásának helyszíneként tűnt fel. A film cselekményének fő helyszínét adó űrhajóbelsőt múlt szeptemberben kezdték építeni, a színészek pedig december óta forgatnak benne.


(via portfolio.hu)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!