Váratlan fordulat: Nicolas Cage új filmjét szeretik a kritikusok

A színész alig akarta elhinni, hogy pozitív kritikákat írtak legújabb filmjéről, az ellopott malacról szóló Pigről. Blockbusterek helyett ehhez hasonló független filmeket forgatna.

Nicolas Cage igazi munkamániás megélhetési színész: 2015 és 2020 között például nem kevesebb, mint 27 filmet forgatott le! Sajnos ezek közül jó kritikákat szinte csak két horror, a 2018-as Mandy – A bosszú kultusza és a 2019-es Color Out of Space kapott – talán pont emiatt lepődött meg azon, hogy most a legújabb filmje, a Pig is pozitív visszhangra talált. Az 57 éves sztár ebben egy visszavonult szarvasgomba-vadászt alakít, aki önként vállalta Portlandben a remetelétet, ám amikor elrabolják a gombakereső malacát, kénytelen visszamenni a gyűlölt nagyvárosba.

A film állítólag olyannyira jól sikerült, hogy a Los Angelesben megtartott premier után maga Cage is csak nehezen akarta elhinni, hogy malaca van, és ezt az alkotását kivételesen nem fogják kutyázni:

Nagyon jóleső ez a lelkes fogadtatás. Kicsit meglepő, de nagyon jóleső.

Bár adja magát az összehasonlítás, hogy a Pig olyan, mint Keanu Reeves John Wickje, csak itt a főhős nem egy kutya, hanem egy sertés miatt orrol meg embertársaira, Nicolas Cage arról beszélt a The Hollywood Reporternek, hogy szerinte nem áll meg ez az összehasonlítás:

Nem tudnék elképzelni olyan filmet, amely távolabb esne a John Wicktől, mint a Pig.

Ami pedig a színész további terveit illeti, inkább maradna az érdekes függetlenfilmes produkcióknál, mintsem hogy még egy A varázslótanonc vagy A nemzet aranya típusú blockbustert forgasson:

Nem tudom, valaha visszatérek-e azokhoz a Jerry Bruckheimer-féle látványosságokhoz, mert azt gondolom, hogy a stúdiórendszerben van egyfajta félelemkultusz, ami kissé fojtogató. Ezt viszont nem érzem, amikor független filmet készítek.

Cage a kérdésekre válaszolva azt is kifejtette, mennyire nagy szüksége lenne a szórakoztatóiparnak és a nézőknek is olyan filmekre, amelyek a Pighez hasonlóan az ember és az állat kapcsolatáról szólnak:

Megértettem azt a mély kapcsolatot, ami állatfivéreinkkel és állatnővéreinkkel kialakulhat. Ehhez nagy mértékben támaszkodhattam a macskáimmal való barátságomra. Nem sok filmet látni az emberek és a négylábú barátaik közötti kapcsolatokról.

Persze Cage nemcsak az állatok nagy barátja. Filmbéli fiatal kollégája, Alex Wolff szerint a sztár az emberekkel is nagyon rendes. A a 23 éves színész így emlékezett vissza a közös munkájukra:

Az eddigi legjobb élményem volt – a legjobb színészi élmény és a legjobb személyes élmény.

(via The Hollywood Reporter)