Új trailert kapott a Sundance-győztes, fullasztó atmoszférájú börtöndráma

A Clemency egy halálsoron dolgozó, női börtönőrről szól – sokan már most Oscar-díjat adnának Alfre Woodardnak ezért a szerepért.

Januárban a Sundance-en már megkapta a zsűri nagydíját, most pedig az egész éves fesztiválkörút (New York, Toronto, Seattle, Chicago, stb.) után december 27-től az amerikai mozikban is látható lesz a Clemency. A Chinonye Chukwu forgatókönyvéből, saját rendezésben készült dráma egy Bernadine Williams nevű, halálsoron dolgozó női börtönőrről (Alfre Woodard) szól, aki évek óta kíséri a halálba a foglyokat, ám az egyik fogvatartott (Aldis Hodge) kivégzésére készülve teljesen maga alá temeti a munkahelyi stressz és a sok elfojtott érzelem, és már nemcsak a gyilkosokkal kell napi szinten pszichológiai had viselést folytatnia, hanem a saját démonaival is. Íme a letaglózó előzetes:

Chukwu forgatókönyve és rendezése mellett Woodard alakítását a legtöbben, nem egy kritikus szerint a 66 éves színésznőnek komoly esélye van az Oscarra a 2020-as díjkiosztó gálán. (via IndieWire)