Tom Cruise majdnem belehalt, mert puskázott - Így trükköznek a színészek, hogy ne kelljen szöveget tanulni

Marlon Brando forgatás közben egy rablást is bejelentett, mert a súgógépe véletlenül befogta a rendőrség csatornáját.

Marlon Brando

A hírhedten elfuserált Doktor Moreau szigete forgatásán Marlon Brandóval (is) rengeteg baj volt, ezek közé tartozott a szövegtanulás is. A színész egy kis fülhallgatót hordott, amelyen keresztül súgták neki a szöveget, és gondolkodás nélkül visszamondott mindent - amikor az interferencia miatt véletlenül elcsípett egy-egy mondatot a rendőrségi rádiócsatornáról, a jelenet közben jelentette be, hogy rablás van folyamatban. De Brando már korábban is különböző trükköket alkalmazott, hogy puskázhasson. A Keresztapa forgatásán a falakra tapétázták, rosszabb esetben színésztársainak - pl. Robert Duvallnak - kellett kártyákon mutatniuk a szövegét.

 

Tom Cruise

Tom Cruise már a Mission: Impossible filmek előtt is szerette próbára tenni magát, és maga csinálta a legveszélyesebb kaszkadőrmutatványokat is. A Mint a villám forgatásán majdnem megölte magát, mert az autóversenyes jelenetekben az autó műszerfalára ragasztgatta fel a szövegeit, és egyszerre próbált puskázni és vezetni - baleset is lett belőle. Később rádión keresztül súgtak neki, és amikor a filmben azt látjuk, hogy a versenyek alatt Cruise a volán mögött ülve a stábjával beszél, valójában a szövegét mondják fel neki.

 

Tommy Wiseau

A csodálatosan tehetségtelen Wiseau külön kategória, hiszen mindent máshogy csinál, mint ahogyan kellene. James Franco, a The Room forgatásáról szóló The Disaster Artistjában is láthattuk, micsoda kínszenvedés volt felvenni a legendásan rossz film talán leghíresebb jelenetét. Wiseaunak mindössze hét másodpercnyi szöveget kellett volna megtanulni, de nem ment neki, és három órán keresztül kínlódtak ezzel a rövidke kis résszel.  Már a stáb mindegyik tagja kívülről tudta az egészet, míg egy kis mantra formájában sikerült Wiseau fejébe beleverni, mit is kellene csinálnia.  Harminckettedjére sikerült neki.

 

John Barrymore

A 20. század első harmadának egyik legnagyobb sztárja (mellesleg Drew Barrymore nagyapja) rengeteget ivott, és egyszer, miután egy álló napi küszködés után sem tudta memorizálni a szövegét, rájött, hogy elitta az agyát. Onnantól kezdve kártyákat rejtett el a díszletben, hogy azokról lessen.

 

Bruce Willis

Az egykori akciósztár már régóta takarékon üzemel, unottan játszik középszerű vagy annál is gyengébb filmekben, hogy azután senki se emlékezzen ezekre. A Tortúra 2015-ös Broadway-előadásán Peter Sheldont, a fogságba esett írót alakította, és hozta a formáját. Michael Riedel színikritikus szerint Willis annyira magasról tett az egészre, hogy még a szövegét sem tanulta meg rendesen. "Akkora fülhallgatót viselt, mint egy 1984-es mobiltelefon" - mondta. A színész szóvivői cáfolták, hogy ne fejből mondta volna, a fülhallgató, csak a "biztonság kedvéért" volt, de az előadáson úgy tűnt, mintha Willis minden egyes mondatnál megvárná, míg elmondják neki, és csak utána ismételte, jó nagy, egyébként indokolatlan szüneteket hagyva két súgás között.

(Forrás: Grunge)