Tom Cruise a mozi hőse - meglepetés Arany Pálma-díj Cannes-ban

Végre bemutatták a Top Gun: Maverick-et a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol Tom Cruise hosszasan mesélt karrierjéről. Elmondta például, miért végzi saját maga a veszélyes mutatványokat, és mesélt arról is, hogy a covid ellenére körömszakadtáig kitartott a mozis megjelenés mellett.

Cruise Didier Allouch francia újságíróval beszélgetett az ezer férőhelyes Debussy Színházban, mely zsúfolásig megtelt. Előtte a filmfesztivál igazgatója, Thierry Fremaux bemutatott egy 13 perces videót a színész pályafutásának emlékezetes momentumairól, majd átnyújtotta Cruise-nak az Arany Pálma-díjat. A színész megölelte Fremaux-t, majd megkérte a Paramount jelenlévő munkatársait, hogy álljanak fel.

„Mindannyian keményen dolgoztak ezért a bemutatóért, egy álom, hogy itt lehetünk.”

– mondta Cruise.

Mint ismeretes, a Maverick bemutatóját többször is elhalasztották a koronavírus-járvány miatt, a színész mégis ragaszkodott hozzá, hogy a film multiplexekben debütáljon. A kérdésre, miszerint felmerült-e, hogy a filmet valamely streamingszolgáltató mutassa be, Cruise azt mondta:

„Szó sem volt erről. Valahányszor elhalasztották a premier dátumát, személyesen hívtam fel a stáb minden tagját, köztük Miles Tellert, Glen Powellt, Danny Ramirezt és Monica Barbarót, és biztosítottam őket: ne aggódjanak, ez nem  történik meg.”
Tom Cruise a Top Gun: Maverick premierjén, Cannes-ban; 2022. május 18.; Fotó: Samir Hussein/WireImage

 

Az 1986-os klasszikus folytatásában a Crusie által alakított vadászpilótát, Mavericket visszahívják a Top Gun Akadémiára, hogy egy új pilótacsoportot képezzen ki. Többek között egykori társa, Goose fiát, Roostert, akit egy világveszélyt jelentő terület feltárásával bíznak meg. A színész a Maverick forgatásán is maga végezte a kaszkadőrmutatványokat, ennek miértjére pedig meglehetősen frappáns választ adott:

„Annak idején Gene Kellyt sem kérdezte senki, miért nem más táncol helyette.”

Cannes csupán egyetlen állomás volt a Top Gun: Maverick promóciós körútján, az alkotók Las Vegas, San Diego és Mexikóváros után ezúttal Londonba tartanak, ahol a premier vendéglistáján Vilmos herceg és Kate Middleton neve is szerepel.

Via Hollywood Reporter