Tim Burton Dumbóján jobban fogunk sírni, mint az eredetin?

A 2019-es film elég lazán kezeli a régi változatot, lesz benne cuki gyerek meg szép artistanő is. Itt az előzetes!

Míg a 2017-es, élőszereplős A szépség és a szörnyeteg képben és szövegben is az 1991-es eredeti hű másolata volt, és alighanem az új Aladdin is egy az egyben az 1992-es kultrajzfilm remake-je lesz, addig Tim Burton a jelek szerint eléggé sajátosan nyúlt vissza az 1941-es Dumbóhoz a saját filmváltozatában. Én legalábbis az előzetesben nem láttam éneklő varjakat (bár a fekete varjútoll, amit Dumbo tőlük kapott, mintha feltűnt volna itt is), és Dumbo legjobb barátja, a piroskabátos kisegér, Timothy is csak egy villanásra tűnik fel a főszereplő gyerekeknél (Nico Parker és Finley Hobbins) az új előzetesben:

Így valószínűleg a sztori sem csak annyi lesz, hogy a vándorcirkusz új jövevényét, az óriásfülű elefántot mindenki kicsúfolja, ezért az anyaelefánt megvadul és bilincsbe verik, a kis Dumbón pedig gonosz bohócok poénkodnak a közönség legnagyobb örömére, egészen addig, míg a repkedéssel össze nem jön egy hollywoodi karrier a repülő elefántnak. A 2019-es változat hivatalos szinopszisa ugyanis ez:

A cirkuszigazgató Max Medici (Danny DeVito) felbérel egy visszavonult sztárt, Holt Farrieret (Colin Farrell) és annak gyermekeit (Nico Parker és Finley Hobbins), hogy gondoskodjanak egy újszülött elefántról, akinek az óriási füle máris nevetség tárgya a show-ban. Ám amikor felfedezik, hogy a Dumbo képes a füleivel repülni, a cirkusz sosem látott hírnevet szerez magána. Dumbo híre eljut a dörzsölt mágnás Vandevere-hez is (Michael Keaton), aki épp a világ legnagyobb és leglátványosabb vidámparkja, a Dreamland felépítésén dolgozik. A Dumbo óriási show-t mutat be az elbűvölő légtornász, Colette Marchant (Eva Green) mellett, ám Holtnak tudomására jut, hogy a Dreamland parkja a csillogó díszletek mögött tele van sötét titkokkal.

Az biztos, hogy Tim Burton imád minden vándorcirkuszos-bűvészes témát, hiszen már a 2003-as A nagy halban is pompás freak show-t mutatott be, sziámi iker artistákkal meg farkasember cirkuszigazgatóval (akit természetesen akkor is Danny DeVito alakított). Csakhogy most könnyen lehet, hogy Burton egy elefántidomáros filmmel ingoványos terepre téved, mivel épp egy olyan tendencia zajlik a világban, hogy a táncoló elefántok és tűzkarikán átugró oroszlánok helyett az artisták, bohócok és bűvészek felé mozduljon el a cirkuszművészet. Na de majd 2019. március 29-én meglátjuk, mennyire hallotta meg az idők szavát Burton és a Disney. (via Geektyrant)