Tényleg tele van spoilerrel A láthatatlan ember trailere?

Leigh Whannell rendező, a Fűrész-filmek társalkotója tagadja a vádakat.

A héten itthon is mozikba kerül Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje, A bűn királynői) legújabb filmje, A láthatatlan ember című horror – ami sokak szerint nem is annyira izgalmas, ha már látták az előzetesét, mert az jól elspoilerez mindent. Íme a trailer, mindenki döntse el maga, van-e benne olyan dolog, amit csak a moziban szeretnénk látni egy olyan film esetében, ahol a feleségét bántalmazó, kettyós férj feltalálja a láthatatlanságot, megrendezi a saját halálát, és utána hazajáró szellemként gyötri tovább a főhősnőt.

Vigyázat, felkavaró tartalom!

A rendező, Leigh Whannell (olyan horror franchise-ok veterán forgatókönyvírója, mint a Fűrész és az Insidous) viszont úgy véli, nem áll meg az ő esetében az internet szerte igencsak sokszor emlegetett spoilervád. Whannell ezt nyilatkozta nemrég a Digital Spy magazinnak:

Mostanában visszatérő reakció ez az emberektől a neten. Milyen a tipikus komment? »Nagyon szépen köszönöm, srácok! Megspóroltatok nekem 15 dolcsit, már meg sem kell néznem ezt a filmet!« Talán azt hiszed, már mindent láttál, de ez egyáltalán nincs így.

A spoilerváddal kapcsolatban megszólalt a film producere, Jason Blum is, aki szintén a horror zsáner avatott nagymestere, olyan filmekkel a háta mögött, mint a Parajelenségek, a Tűnj el!, a Mi vagy a 2018-as Halloween:

Elég annyit megmutatnia [egy trailernek], hogy az emberek utána meg akarják nézni a filmet. De olyan sokat már nem szabad elárulnia egy előzetesnek, hogy a megnézése negatívan befolyásolja a film megtekintése közben tapasztaltakat. Ez egy nagyon keskeny határvonal.

A spoilert kiáltás egyébként azért is érthetetlen dolog egy kissé, mivel a láthatatlanul mindenféle gonosz dolgokat művelő fickó nemcsak, hogy a Universal stúdió egyik legismertebb horrorfigurája Drakula, Frankenstein szörnye és a farkasember mellett, de az első ilyen történetet H.G. Wells már 1897-ben megírta. A láthatatlan ember története ha nem is ezeréves klisé, de 123 éves biztosan megvan, vagyis emiatt sírni olyan, mintha valaki felhánytorgatná, hogy netes mémekből kellett megtudnia, hogy Vader Luke apja! (via Independent)