Tarantino is megemlékezett a hétvégén elhunyt Robert Forsterről

A 78 éves korában távozott sztár QT Jackie Brown című filmjében játszott fontos szerepet.

Október 11-én Los Angelesben, 78 éves korában agytumor következtében meghalt Robert Forster, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint az említett Jackie Brown, a Psycho remake, A sötétség útja – Mulholland Drive, az Én és én meg az Irén, a Támadás a Fehér Ház ellen és folytatása vagy az új Twin Peaks sorozat. Utolsó munkája a napokban bemutatott El Camino: Totál szívás – A film, a Breaking Bad című széria nagyfilmes folytatása volt.

Pályája egyik legemlékezetesebb alakítását a színész Quentin Tarantino 1997-es Jackie Brownjában nyújtotta, amelyben ő volt Max Cherry, a szimpatikus és a címszereplővel is erősen szimpatizáló óvadékügynök. A szerep megformálása Forsternek nemcsak Oscar-jelölést hozott (a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában), de a nagy visszatérést is jelentette a számára, hiszen indulása után a hetvenes-nyolcvanas években már jobbára csak B-filmekben szerepelt.

Forster és Tarantino 2001-ben egy premieren. Forrás: Vince Bucci / Getty Images

 

Egyik kedvenc színészére pedig Tarantino közleményben emlékezett.

„Mára a a világban eggyel kevesebb lett az úriember. A becsületes fickó. A csodálatos apa. A nagyszerű színész.

Emlékszem az együtt elköltött fenséges reggelikre. Az összes sztorira. Az összes kedves szóra. A támogatására. Az, hogy beválasztottam Robert Forstert a Jackie Brownba, életem egyik legjobb döntése volt” – írta a rendező.

„Nagyon fogsz hiányozni, drága barátom. Viszlát, Max! Viszlát, Miles! Viszlát, Bob!” – zárta megemlékezését QT, aki az első két keresztnévvel a színész két híres szerepére célzott (az egyik természetesen Max Cherry a sokat emlegetett Jackie Brownból, a másik pedig egy Banyon című hetvenes évek eleji krimisorozat magándetektívje). A kultrendező egyébként már majdnem első filmjében, a Kutyaszorítóban címűben szerepeltette Forstert, aki részt vett a kiírt meghallgatáson, de végül abba a filmbe nem került be – ám annyira megtetszett Tarantinónak, hogy a Jackie Brown-beli szerepet már eleve neki írta.


(via Consequence of Sound)