Színészek, akik nem voltak hajlandóak csókolózni a vásznon

Ismerd meg a színészeket, akiknek az erkölcseik fontosabbak voltak, mint a forgatókönyv! Összeállításunkban feltárjuk változatos indokaikat is.

Neal McDonough

A Született feleségek mélyen vallásos színésze senkit sem hajlandó megcsókolni a feleségén kívül (így sorozatbeli felesége, Nicollette Sheridan is hoppon maradt), mivel úgy véli, sok esetben nincs különbség a realitás és a között, amit a vászon vagy a kisképernyő kedvért eljátszik. „Az élet Isten dicsőítéséről szól, és ennek érdekében a lehető legjobb embernek kell lenned, és Isten áldását kérned mindenre, amit csinálsz. Ha megölök egy embert a kamera előtt, az nyilvánvalóan színlelés.

De ha egy másik nővel vagyok egy ágyban a vásznon, akkor ugyanúgy vele vagyok egy ágyban, mintha a valóságban történne.

Sosem szerettem az ilyesmit, de most, hogy már gyerekeim is vannak, nem akarom, hogy egyszer csak azzal álljanak elő, hogy »hé, papa, mit csinálsz azzal a nénivel a filmben?«” – nyilatkozta a Christian Examiner nevű kiadványnak McDonough, aki egyébként munkától is esett már el emiatt.

Neal McDonough a Briliáns elmék című sorozatban. Forrás: Ian Watson / USA Network / NBCU Photo Bank / NBCUniversal via Getty Images


Denzel Washington

Denzel Washington nem zárja ki kategorikusan a csókolózást a vásznon, Julia Robertsszel közös 1993-as filmje, A Pelikán ügyirat forgatásán viszont visszautasította a lehetőséget, amiért férfiak tömegei minden bizonnyal ölni tudnának, és nem volt hajlandó a színésznővel csókolózni, így törölték a forgatókönyvből a csókjelenetüket.

A színészt azonban kifejezetten nemes célok vezérelték,

hiszen a Newsweek és a The Daily Beast riportere, Allison Samuels 2007-es könyve, az Off the Record: A Reporter Unveils the Celebrity Worlds of Hollywood, Hip-hop, and Sports szerint Washington azért ellenezte, hogy egy fehér nővel csókolózzon egy filmben, mert nem akarta megbántani a közönségét. Leghűségesebb rajongói ugyanis az afroamerikai nők, akiket a filmek (főleg a 90-es években) igen ritkán ábrázoltak a vágy tárgyaként, ezért a sztár úgy érezte, zavarná őket egy Julia Robertsszel váltott csók.

Forrás: Jason Merritt / Getty Images

 

Lindsay Lohan

Az egykori botrányhősnőnek is egy konkrét személyhez köthetők a filmes csókolózással kapcsolatos ellenérzései. Az eredeti forgatókönyv szerint ugyanis a Horrorra akadva 5. című 2013-as paródiában a színésznőnek egyetlen jeleneten belül háromszor is csókolóznia kellett volna Charlie Sheennel – akiről akkoriban nagyon sok mindent lehetett hallani, főleg vad partizási szokásairól (és akkor itt a partit egy nagyon erős eufemizmusként használtuk).

Lohan minden bizonnyal attól félt, hogy elkap valami csúnya betegséget a kollégájától, ezért megkérte a producereket, hogy inkább hanyagolják a tripla csókot.

Az alkotók egészen az utolsó pillanatig nem voltak hajlandóak változtatni a forgatókönyvön, mivel azt remélték, a színésznő meggondolja magát. Hát nem így történt, ezért végül testdublőrrel kellett megoldani a dolgot, a neccesebb részeket pedig inkább törölték a scriptből. Lohan állítólag később megbánta, hogy így reagált: attól félt, megbántotta Sheent.

Forrás: David McNew / Getty Images


Will Smith

A nyári blockbusterek királya egykor, pályája elején kis, független drámákat is elvállalt, így alakult, hogy szerepelt egy Hatszoros ölelés című filmben. Az igaz történeten alapuló alkotásban Smith egy olyan fiatal csalót formált meg, aki Sidney Poitier fiának (és az érintett áldozatok gyermekei egykori osztálytársának) adva ki magát beférkőzik egy tehetős manhattani házaspár lakásába és életébe. A sztori szerint a karakter meleg volt, és a forgatókönyv tartalmazott egy olyan jelenetet, amelyben szenvedélyes, forró csókot vált egy férfival. Will Smith viszont – állítólag Denzel Washington tanácsára – nem ment bele a valódi csókba: ehelyett, a rendező legnagyobb csalódására, azt kérte, hogy a kamera csak hátulról mutassa, így nem kellett valóban csókot váltania a kollégájával.

Forrás: Pablo Cuadra / Getty Images


A színész (Lindsay Lohanhez hasonlóan) azóta megbánta a döntését, és azt nyilatkozta, mindez „nagyon éretlen dolog volt” a részéről, és hogy akkor még nem nőtt fel eléggé emocionálisan ehhez a művészi feladathoz.

„Fontos lecke volt ez a számomra. Vagy csináld, vagy ne csináld, de sose kamuzz”

– mondta utóbb a sztár.


Priyanka Chopra Jones

Az indiai színésznő 2010-ben egy 7 Khoon Maaf című filmet forgatott, amelyben egy másik nagy indiai sztár, Annu Kapoor alakította hét férje közül az egyiket (a misztikus sztori szerint ugyanis a szerelemre éhes főhősnő különböző korszakokon át keresi a tökéletes férfit). Ennek ellenére Chopra nem akarta megcsókolni a férfit – amiből később egy félreértés miatt hatalmas botrány kerekedett. A színésznő döntését ugyanis az motiválta, hogy Kapoor 27 évvel idősebb nála, és emiatt a nagy korkülönbség miatt kényelmetlennek érezte volna a szituációt.

A veterán színészhez azonban mindez úgy jutott el, hogy Priyanka Chopra nem tartja elég jóképűnek ahhoz, hogy csókolózzon vele,

emiatt nyilatkozott is egy nem túl kedveset a színésznővel kapcsolatban az előnyös külső és a valódi tehetség összefüggése kapcsán. Szó szót követett, Chopra is odavetett valami csípős megjegyzést a sajtón keresztül (nagyjából olyasmit, hogy ha Annu Kapoor intim jeleneteket akar forgatni, akkor szerepeljen olyan filmekben), szóval a két sztár azóta sem ápol túl szívélyes viszonyt.

Forrás: Antony Jones / Getty Images


(via Nicki Swift)