Stallone nem áll le! Újabb Rambo- és Rocky-folytatás jön?

Hiába 73 éves, még egy Rockyt leforgat valamikor. Sőt, egy Szárnyas fejvadász-szerű filmet is, Hongkongban!

Cowboycsizmában, farmerszerkóban, szivarral a szájában adott interjút még Cannes-ban a patinás Varitey magazinnak az élő akciófilmes ikon, Sylvester Stallone abból az apropóból, hogy ősszel világszerte mozikba kerül a Rambo V - Utolsó vér. Ami a címe ellenére egyáltalán nem biztos, hogy az utolsó lesz a Rambo-filmek sorában – a sztár sejtelmes szavaiból legalábbis ezt is ki lehet olvasni:

A harcos sosem lel békére. Egyszerűen képtelen rá. Rambo hazaindult, de sosem érkezik meg.
Fotó: Vertigo Media

 

Az viszont biztos, hogy Stallone akar még egy Rocky-filmet, annak ellenére, hogy korábban egyszer már látványosan elbúcsúzott a legendás bokszolótól (és Rambótól is). Egy Kínában készülő, meg nem nevezett, új akciófilmjéről viszont elég sokat és igen lelkesen beszélt:

Lehet, hogy hamarosan filmet forgatok Kínában. Ez most még szigorúan titkos. De nagy lesz. Anélkül, hogy a részletekbe belemennénk, a film Hongkongban készül, a karakterem pedig egy vitatott figura lesz. Most is nagyon sok ember megy oda akciófilmeket készíteni, de szerintem ennél többet is ki lehet hozni ebből, több feszültséget, jobb sztorit. Azt hiszem, én megtaláltam a jó kombinációt egy Szárnyas fejvadász-típusú filmhez, amiben együtt él két kultúra. Nem akarom senki helyett megmondani, de szerintem kib*szott jó lesz!

Az interjúban Stallone általánosságban is beszélt a régi és a mostani akciófilmes trendekről:

Egy Marvel-filmben nem foglalkozol a feliratokkal, ott a nagy vászon és a tűzijáték a lényeg, hogy felkiálthass, igen, ez aztán ott volt! A régi akcióhősöknél, Dirty Harrynél, Charles Bronsonnál tudtad, mit gondolnak. Most Thornál nem tudod, mi jár a fejében, mert a csodás látványvilágon van a hangsúly. A Rambóban azt akartam, hogy minden egyszerű legyen. Férfi a férfi ellen, mint anno az ősember barlangjában. Vissza az alapokhoz, semmi CGI!

De arról is beszélt, hogy a verhetetlen, izomkolosszus hősök kora lejárt:

Steve McQueen volt annak idején a legjobb. Írtak neki 11 mondatot? Kidobta a francba, szerinte elég volt az is, ha csak nézett. És tényleg elég volt. Ki akart siránkozó hőst? Senki. Ne dumálj, csapj oda! És legyél sebezhetetlen! A legtöbb akcióhőst sosem verték el alaposan. Szerintem viszont ez fontos, ezért úgy döntöttem, a saját filmjeiben megmutatom ezt is. Az egész karrierem erről szólt. Rambo is folyton megsérült, ahogy öregedett, egyre sűrűbben. Tudta, hogy nem ő a legjobb harcos, de ha harcolni kellett, legjobb tudása szerint tette, és meg is sebesült. Mindig így közelítettem hozzá, hogy a közönség lássa: ó, nem is ő a legerősebb, simán meghalhat.

(via Vairety)