Sosem találod ki, melyik II. Erzsébet királynő kedvenc mozifilmje!

Annyit segítünk, hogy a Queen írta hozzá a zenét.

Nem mindennapi történetet mesélte el a napokban Brian Blessed, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme és a Sok hűhó semmiért sztárja: II. Erzsébet királynő kedvenc filmje nem más, mint az idén 40 éves Flash Gordon, amiben ő alakította Vultan herceget, a harcias madáremberek vezérét!

Brian Blessed a windsori kastélyban pózol, miután átvette II. Erzsébet brit királynőtől a Brit Birodalom Rendje tiszti kitüntetését 2016. október 7-én (fotó: Steve Parsons-WPA Pool/Getty Images)

 

A 82 éves angol színész a Yahoo Movies újságírójának dicsekedett el a nem mindennapi rajongójával:

Bárhová megyek, mindenhol azt akarják, hogy ismételjem el: »Gordon életben van?« A hentes, a pék, a gyertyatartó-készítő, a lovak és a királynők, valamint a miniszterelnökök mind-mind azt akarják, hogy újra elmondjam: »Gordon életben van?« Ez a kedvenc filmjük. A királynőnek is ez a kedvenc filmje, az unokáival minden karácsonykor megnézi.

Ezt egyébként II. Erzsébet állítólag akkor vallotta be Brian Blessednek, amikor a színész 2016-ban megkapta az addigi kulturális és jótékonysági munkája elismeréséül a Brit Birodalom Rendje tiszti kitüntetését, azaz a megtisztelő Officer of the Most Excellent Order of the British Empire (OBE) címet, amivel azért persze még nem jár automatikusan a Sir titulus. (via The Guardian)