Sosem találod ki, kivé fog átalakulni az új filmjében Jared Leto!

A Gucci-ház és a Morbius sztárja 85 éves korában elhunyt, híres német divattervező gururól, Karl Lagerfeldről forgat hamarosan életrajzi drámát.

Jared Leto lesz a főszereplője és producere az ikonikus német divattervezőről, Karl Lagerfeldről szóló életrajzi filmnek. Az már biztos, hogy az Oscar-díjas sztár és Emma Ludbrook produkciós cége, a Paradox fog bábáskodni a film fölött, de a projekt most még olyan korai stádiumban van, hogy rendező például még nincs.

Jared Leto (forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)

 

A 2019 februárjában, 85 évesen elhunyt Lagerfeld leginkább a Chanel művészeti igazgatójaként betöltött szerepéről volt ismert, valamint arról, hogy sosem rejtette véka alá a politikailag inkorrekt véleményét. 2012-ben például a Dívány is részletesen beszámolt róla, hogy Lagerfeld szerint „Adele egy kicsit kövér”, az orosz férfiak „bűn rondák”, a görögök egytől egyig korruptak és „van egy pár gusztustalan szokásuk, akárcsak az olaszoknak”, a magazinokban pedig „mostanában ötven százalékban ribancok, ötven százalékban várandós nők szerepelnek”. Jared Leto viszont bőven talált pozitív vonást is a divatguru életében:

Karl mindig is inspirált engem. Igazi polihisztor, művész, újító, vezető, és ami a legfontosabb, kedves ember volt. Amikor összejöttünk a Karl Lagerfeld-csapattal, azonnal közös volt a kreatív elképzelésünk, hogy egy tiszteletteljes ódát készítünk Karlról, miközben feszegetjük a művészi határait annak, hogy milyen lehet egy életrajzi film. Úgy érzem, a kör bezárult, és Karl büszke lenne arra, amit csinálunk.

Jared Leto a sajtónak azt is elárulta, hogy a film „a divattervező kapcsolatainak sokaságát fogja feltárni”:

Karl karrierje több mint 50 évet ölelt fel, így mind személyesen, mind szakmailag rengeteg emberhez állt közel. Azt mondhatom, hogy a kulcsfontosságú kapcsolatokra fogunk összpontosítani, amelyek életének különböző részeit mutatják be.

De ezt is hozzátette:

Az én szerepem az, hogy a lehető legőszintébben ábrázoljam őt a vásznon. A hírességek esetében a legtöbb ember nem lát be a felszín alá. Egy vagy két aspektusát látják egy személynek, ahogyan az a nyilvánosság lencséjén keresztül megmutatkozik. Karl emberi lény volt. Mindannyiunkban van szépség, és mindannyiunknak vannak hibái. Vannak álarcaink, és vannak pillanatok, amikor felfedjük az álarcot. Engem mindig érdekel, hogy mi van a maszk mögött.

Jared Leto Lagerfeld három régi szövetségesét is bemutatná: Pier Paolo Righot, aki 2011 óta a Karl Lagerfeld márka vezérigazgatója; Caroline Lebart, a Karl Lagerfeld márka arculati és kommunikációs igazgató-helyettesét és Sébastien Jondeau-t, aki a divatguru személyi asszisztense és testőre volt. Mindhárman a készülő film executive producerei lesznek.

Cara Delevingne és Karl Lagerfeld a Chanel divatbemutatóján, a 2014-es Párizsi Divathéten (forrás: Francois Durand/Getty Images)

 

Nincs azonban mindenki elragadtatva Karl Lagerfeldtől a celebvilágban. A hét elején jelentették be például azt, hogy a 2023-as Met-gála, vagyis a New York-i Metropolitan Museum évente megrendezett adománygyűjtő eseményének témája Lagerfeld lesz. A hír hallatán Jameela Jamil színésznő így fakadt ki:

 Ez az ember... valóban, rendkívül tehetséges volt, de az ismertségét kifejezetten gyűlölködő módon használta, főleg a nőkkel szemben, újra és újra, egészen élete utolsó éveiig... Miért EZT ünnepeljük, amikor olyan sok csodálatos divattervező van, akik nem bigott fehér férfiak?

(via Vairety & Uproxx)