Sigourney Weaver tinédzser na'vit alakít az Avatar 2-ben - FOTÓVAL!

Eddig is tudható volt, hogy a színésznő visszatér a folytatásban, ám a szerepe mindvégig rejtély maradt, hiszen a korábbi karaktere, Dr. Grace meghalt a 2009-es filmben.

A Empire magazin nemrégiben bombaként robbantotta a hírt: ahogy az korábban körbe futott az interneten (és természetesen mi is megírtuk itt a PORT.hun), Sigourney Weaver valóban visszatér Avatar - A víz útja című grandiózus sci-fiben, ami a 2009-es Avatar 2022. december 16-án debütáló, rég várt folytatása lesz.

Azt viszont eddig senki sem tudta James Cameron stábján kívül, hogy a 72 éves színésznő pontosan kit fog alakítani, hiszen a korábbi közönségkedvenc karaktere Dr. Grace Augustine anno meghalt az első film végén...

A folytatásban viszont már egy teljesen új szereplőt fog alakítani, aki nem más, mint Kiri, a tinédzser korú, kék na'vi, Jake Sully (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldana) örökbefogadott lánya!

Íme  a hivatalos hír és egy exkluzív fotó az Empire magazin Twitter-oldaláról (eszerint tehát a színésznő CGI-technológiával lesz megfiatalítva):

Ismerd meg Sigourney Weaver új karakterét az #Avatar: A víz útja című filmben - Jake és Neytiri tizenéves na'vi lányát, Kirit!

A 2009-es első rész nagy visszatérői között van még Stephen Lang (Miles Quaritch ezredes), Giovanni Ribisi (Parker Selfridge), Joel David Moore (Dr. Norm Spellman), Dileep Rao (Dr. Max Patel), CCH Pounder (Mo'at) és Matt Gerald (Lyle Wainfleet tizedes). De az újonnan csatlakozott sztárok névsora is igen impozáns: láthatjuk majd többek között Kate Winsletet, Cliff Curtist, Edie Falcót, Brendan Cowellt, Michelle Yeoh-t, Jemaine Clement-t, Oona Chaplint, Vin Dieselt és CJ Jonest is.

Az Avatar - A víz útja hivatalos szinopszisa így szól:

[A film] több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

James Cameron nagyszabásúnak ígérkező blockbustere ráadásul csak nyitánya lesz az első Avatarhoz tervezett négy folytatás közül: a következő három rész a tervek szerint 2024-ben, 2026-ban és 2028-ban kerül majd a mozikba.(via NME.com)