Sajnos az egyik sztárszínész nem tér vissza a Top Gun 2-ben

Michael Ironside 10 éve úgy összebalhézott Jerry Bruckheimer producerrel, hogy azóta sem beszélnek.

Micahel Ironside jelenleg épp a legújabb B-kategóriás filmjét, a Knuckerball című horrort promózza, a Hollywood Reporter munkatársa viszont arról is megkérdezte, miért nem szerepel a Top Gun 2-ben ő is ugyanúgy, ahogy Tom Cruise vagy Val Kilmer. A 68 éves sztár az 1986-os eredeti filmben a Haditengerészet veterán pilótáját, Jestert, azaz Rick Heatherly őrnagyot (régi terminológiában: korvettkapitányt) alakította. Ő és Viper képezték ki Mavericket (Tom Cruise), Icemant (Val Kilmer), Goose-t és a többieket.

Michael Ironside a Top Gun című filmben (fotó: Paramount Pictures)

 

Ironside azonban szomorúan mesélte el a Hollywood Reporternek, hogy meg sem keresték azzal, vegye fel újra Jester uniformisát a 2019-es Top Gun: Maverickben. Ez szerinte alighanem annak köszönhető, hogy évek óta fagyos a viszonya a film producerével, Jerry Bruckheimerrel:

Nem fogok szerepelni ebben a filmben. Ennek pedig egyetlen oka van: Jerry Bruckheimer. Bruckheimer úr és én nem igazán vagyunk jóban, mert korábban sem voltunk jóban. 10 vagy 12 évvel ezelőtt felajánlott nekem egy szerepet, amire nemet mondtam. Legközelebb, amikor egy jégkorongmeccsen találkoztunk, felmentem hozzá és odakiáltottam, »Helló, Jerry!«, de ő hátat fordított nekem, úgyhogy ott megértettem, hogy a kettőnk kapcsolata véget ért.

A Knuckerballról pedig azt monda a sztár, hogy ez direkt nem olyan halloweeni horrorfilm, amit pizzával meg sörrel a kezedben végigröhögsz. Hanem inkább egy brutális pszichológiai horror, amiben egy 12 éves kisfiú egyik nap arra ébred egy Isten háta mögötti farmon, hogy egy hatalmas hóvihar elvágta a külvilágtól, meghalt a szeretett nagyapja (őt alakítja Ironside), aki egy rakás sötét titkot hagyott a házban, ráadásul a ház környéken ólálkodik a súlyosan pszichopata szomszéd is... (via The Hollywood Reporter)