Ryan Reynolds Jim Carrey nyomdokaiba lép

A Deadpool sztárja is elkészíti a maga Truman show-ját, csak ő egy videojátékba ragad.

A magyar mozikba 2020. július 2-án érkező Free Guy viszont a Carrey drámától eltérően vígjáték, és az Éjszaka a múzeumban filmek direktoraként, illetve a Stranger Things egyik executive producereként ismert Shawn Levy rendezte. És még az is lehet, hogy a film tele lesz a Deadpoolból ismerős önreflektív poénokkal – az előzetes legalábbis erre utal.

A trailer ugyanis a Fox logó után egy felirattal kezdődik: „a stúdiótól, ami elhozta nektek A szépség és a szörnyeteget, az Aladdint és Az oroszlánkirályt – kétszer” (a Fox új tulajdonosa idén március óta a Disney). Ezután megismerjük Guy-t (ami nemcsak egy férfi keresztnév, hanem angolul azt is jelenti, hogy fickó), aki egy olyan világban él, mintha a Grand Theft Auto videojátékos univerzuma kelt volna életre.

Guy hozzászokott, hogy a játékosok avatarjai rohangálnak körülötte, amikor azonban bankpénztárosként megakadályoz egy bankrablást, és felveszi a bankrabló napszemüvegét (valójában VR szemüvegét), NPC-ből, azaz „non-player characterből” egyik pillanatról a másikra ő is játékossá válik, méghozzá olyanná, aki veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekbe keveredik.

A Guy-t alakító Ryan Reynoldson kívül a Free Guy-ban szerepel még a Megszállottak viadalából ismert Jodie Comer, a rendezőként is zseniális Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája, Thor: Ragnarök) és a Stranger Things egyik fiatal sztárja, Joe Keery (a sorozatbeli Steve Harrington) is. A forgatókönyvet Matt Lieberman (a Kurt Russell-féle rendhagyó karácsonyi mozi, a Karácsonyi krónikák írója) és Zak Penn (Az utolsó akcióhős, Bosszúállók, Ready Player One) írta.


(via Uproxx)