Robert Pattinsonnal forgatja következő filmjét az Élősködők Oscar-díjas rendezője

Az egyelőre cím nélküli sci-fi adaptáció a Warner Bros. berkeiben készül.

Az alkotás egy közelgő regény, Edward Ashton Mickey7 című, valamikor 2022 első negyedévében megjelenő könyve alapján valósul meg, és Bong Joon-ho nemcsak a rendezője, de a forgatókönyvírója is lesz;

a főszerepet pedig a hírek szerint az Alkonyat-filmek sikere óta izgalmasabbnál izgalmasabb projekteket vállaló Pattinson játssza.

A Mickey7 állítólag olyan, mintha A marsi (ezen alapul a Matt Damon főszereplésével készült Mentőexpedíció) találkozna Blake Crouch Sötét anyag című könyvével. Egy Mickey7 nevű férfiról szól, aki egy expedíció keretében megpróbálja lakhatóvá tenni Niflheim jégvilágát. Miután a kockázatos vállalkozás közben meghal, klónként tér magához, az összes emlékével a fejében. Csakhogy amikor visszatér a bázisra, azzal szembesül, hogy már egy új klón, Mickey8 vette át a helyét...

Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images és Rachel Luna / Getty Images


Habár addigra az alkotó már elismert filmesnek számított olyan munkái miatt, mint A halál jele, A gazdatest, a Snowpiercer és az Okja, a nagy áttörést a 2019-es Élősködők hozta meg Bong Joon-ho számára, aki a zseniális filmmel 2020-ban nem kevesebb mint három Oscart nyert (legjobb film, legjobb rendező, legjobb eredeti forgatókönyv), és ezzel filmtörténelmet is írt. Az Élősködőket a nézők is szerették: világszerte 263 millió dollárt kaszált. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, jelenleg is készül az HBO berkeiben a spinoffja, sorozat formájában, Bongon kívül Adam McKay (Ne nézz fel!) vezetésével.

Ami pedig Robert Pattinson következő projektjeit illeti, őt hamarosan (március 3-án) a szintén a Warner Bros.-nál készülő Batmanben láthatjuk. Legutóbb a tavalyelőtti Tenetben és a Mindig az ördöggel című netflixes thrillerben szerepelt, de olyan független produkciókban is részt vett, mint A világítótorony vagy a Safdie fivérek (Csiszolatlan gyémánt) által jegyzett, nálunk a 2017-es CineFesten vetített Good Time (Jólét).


(via The Hollywood Reporter)


A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.