Robert De Nirónak a felesége miatt kell mindent elvállalnia

Legalábbis ezt állítja a sztár ügyvédje, aki szerint a színész heti hat napot kénytelen dolgozni.

A színészlegenda az utóbbi években egyre gyakrabban váltja aprópénzre a tehetségét, a 2016-os Nagyfater elszabadul után tavaly például a Nagypapa hadműveletben bohóckodott, de állítólag erre nyomós oka van. Egy április 16-i bírósági meghallgatáson a sztár ügyvédje, Caroline Strauss elmondta, hogy kliensének embertelen tempóban kell dolgoznia, hogy a 2018 óta különélő feleségét támogatni tudja.

Mr. De Niro 77 éves, és ugyan szereti a hivatását, de nem szabadna ilyen tempóra kényszeríteni – kezdte az ügyvéd, majd feltette a kérdést:

Mikor lesz ennek vége? Mikor lesz rá lehetősége, hogy ne vállaljon el minden szembejövő projektet, és ne dolgozzon heti 6 napon át 12 órákat, csak hogy Ms Hightower fényűző életstílusát finanszírozni tudja?”

A színész és Grace Hightower még 1997-ben házasodtak össze, a következő évben megszületett az első gyerekük, 1999-ben azonban De Niro beadta a válópert. 2004-ben mégis újra összejöttek, és megerősítették a házassági esküjüket.

A színésznek most az eredeti házassági szerződés nyomán kellene évi 1 millió dollárt fizetnie a feleségének, feltéve, hogy éves jövedelme eléri a 15 millió dollárt. A páros azonban már három éve, vagyis a szakítás óta vitatkozik azon, hogy mekkora összeg jár Hightowernek addig is, amíg a válást ki nem mondják.

De Niro ügyvédei még 2020 júliusában azt állították, hogy a színész kénytelen volt 500 ezer dollárt kölcsön venni az üzleti partnereitől, mert „nincs elég készpénze.”

via Independent