Reese Witherspoon már nagyon készül a Doktor Szöszi 3-ra

Az Oscar-díjas színésznő szerint izgalmas téma lesz megmutatni, hogyan látja Elle Woods negyven felett a világot.

Reese Witherspoon a 2005-ös A nyughatatlannal megnyerte a szakma csúcsának számító Oscart és mellé a Golden Globe-ot, a Hatalmas kis hazugságok tévésorozatért pedig Emmyt kapott, mégis mindenkinek a Doktor Szöszi jut róla először az eszébe, hiszen ezzel a filmmel robbant be a köztudatba és lett széles körben népszerű 2001-ben. A tinglitangli blődségnek elkönyvelt filmben Elle Woods, a tipikus elkényeztetett, butuska, szőke cicababa csakazértis jogi egyetemre jelentkezik, ami annyira bejött a nézőknek, hogy 2003-ban egy állatvédős folytatás is készült hozzá (valamint egy felejthető spin off is Doktor Szöszik címmel, Elle Woods unokahúgaival a főszerepben). Reese Witherspoon évek óta lebegteti, hogy jó lenne majd valamikor egy Doktor Szöszi 3 is – ha minden jól megy, 2020-ban mozikba is kerülhet majd.

A 43 éves színésznő és Marc E. Platt producer egy ideje már azt tervezgetik, hogy nem csinálnak titkot Doktor Szöszi életkorából: pont azt akarják bemutatni majd a harmadik részben, hogy már nem egy egyetemről frissen kikerült, csupa pinkbe öltözött naiva, hanem egy negyvenes nő, aki persze még most is ugyanolyan optimista és céltudatos, mint korábban volt.

Szeretném felfedezni, hogy az öregedés mit jelent ennek a karakternek, hogyan érinti meg az idő múlása, a ma divatos ötletek, a dolgok fejlődése vagy épp egy helyben maradása

Ugyanakkor Witherspoon saját bevallása szerint egy kicsit tart attól, hogy akik a 2001-es Doktor Szöszit akarják viszontlátni az új filmben, azok lehet, hogy csalódni fognak, így okosan kell megcsinálni a harmadik részt. Épp ezért lesz ő az egyik producere a Doktor Szöszi 3-nak, hasonlóan ahhoz, amikor a Hatalmas kis hazugságokban is úgy volt főszereplő, hogy producerként a sorozat kreatív, gyártási és finanszírozási oldalába is aktívan beleszólt. (via The Hollywood Reporter)