Quentin Tarantino apa lesz

Hivatalosan is bejelentették, hogy ő és több mint húsz évvel fiatalabb felesége, a 35 éves, izraeli modell-énekesnő, Daniella Pick gyermeket várnak.

„Daniella és Quentin Tarantino örömmel jelentik be, hogy gyermeket várnak”

– olvasható a People magazinhoz eljuttatott rövid közleményben. QT egyébként mesés közel egy éven van túl, hiszen szerelmével tavaly novemberben házasodtak össze, az elmúlt hónapokat pedig új filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood promóciós körútján töltötték.

A film nagy siker lett, mind a kritikusok, mind a nézők szeretik: eddig világszerte 183 millió dollárt szedett össze, és minden bizonnyal kinéz neki pár Oscar-jelölés is. Tarantinónak tehát most duplán van oka az ünneplésre. Az 56 éves rendező és izraeli szerelme egyébként a Jeruzsálemi Filmfesztiválon ismerkedtek meg egymással, 2009-ben, ahova az alkotó Becstelen brigantyk című rendezését kísérte el, de csak 2016-ban kezdtek találkozgatni.

Tarantino és Daniella Pick Lyonban, a Lumiere Filmfesztivál 2016-os megnyitóján. Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

 

Az örömhír fényében kicsit más megvilágításba kerül egyébként az is, hogy az utóbbi időben QT megint elkezdte hangoztatni, hogy hamarosan visszavonul. Saját számítása szerint a Volt egyszer egy… Hollywood a kilencedik filmje (mivel a két Kill Billt egy filmnek számolja, megsemmisült rendezői bemutatkozását, a My Best Friends’s Birhtdayt pedig nem számolja), és pályája során összesen tíz filmet tervez.

Miközben azt még mindig nem tudni, mi is lesz a szóban forgó tizedik, utolsó alkotás (a Star Trek film, amire már felkérték? a Kill Bill 3.?, a Django/Zorro crossover? a Vega fivérekről szóló KutyaszorítóbanPonyvaregény spin-off/folytatás?), könnyen lehet, hogy a gyermek érkezése miatt a rendező már korábban takarékra teszi magát, és a búcsúfilmre még a szokásosnál is többet kell majd várnunk.


(via IndieWire)