Percek kérdése, és a Bosszúállók: Végjáték lenyomja az Avatart

A Marvel mozi most már tényleg csak centikre van attól, hogy minden idők legjövedelmezőbb filmje legyen.

Nyílt titok, hogy a Marvel azért mutatta be újra június 28-án a Bosszúállók: Végjátékot (a magyar mozik július 11. óta játsszák újra a plusz képsorokkal kibővített filmet), hogy letaszítsa a trónjáról minden idők eddigi legnyereségesebb alkotását, az Avatart. A terv a jelek szerint bejött, hiszen a Végjáték az elmúlt hétvégén újabb 2,8 millió dollárt szedett össze világszerte, amivel összbevétele már 2,78 milliárd.

A Marvel mozinak tehát már csak 7,16 milliót kell valahogy szereznie, hogy utolérje James Cameron sci-fi eposzát, ami 2,788 milliárddal áll az első helyen, immár majdnem egy évtizede, betonbiztosan – legalábbis eddig. (Hogy ezek az eredmények a valóságban hogy is néznek ki, arról itt írtunk korábban.)

A Végjáték összbevétele egyébként a 851 millió dolláros hazai jegybevételből és az 1,9 milliárdos tengeren túli bevételből áll össze. A szuperhősfilm különösen jól teljesíti Kínában (629 millió dollár), az Egyesült Királyságban (114 millió), Dél-Koreában (105 millió), Brazíliában (85 millió) és Mexikóban (77 millió).

Az eredetileg április 26-án (a magyar mozikban április 25-én) bemutatott Bosszúállók: Végjátéknak vélhetően a frissen debütált Pókember folytatás, a Pókember: Idegenben is adott egy újabb lökést, mivel a Tom Holland főszereplésével készült filmet a stúdió úgy pozicionálta mint a Végjáték közvetlen és kihagyhatatlan folytatását, ezért nem kizárt, hogy többen a július 2-án (hazánkban július 4-én) bemutatott Pókember: Idegenben előtt elmentek még egyszer a mozikba megnézni a Bosszúállók folytatás nagy fináléját.


(via Variety)