Nyugalomba vonult hollywoodi sztárok

Hova tűnt Gene Hackman? Mit csinál most Sean Connery? És Cameron Diaz?

Phoebe Cates

A nyolcvanas évek kamaszainak egyik nagy plátói szerelme volt a színésznő, aki a Változó világban ragadta el egy generáció szívét, de legnagyobb sikere kétségkívül a két Szörnyecskék volt. 1989-ben hozzáment Kevin Kline-hoz, és miután megszületett két gyerekük, Cates úgy döntött, hogy felhagy a színészettel, és inkább otthon marad velük. 2005-ben, néhány saroknyira new yorki otthonuktól butikot nyitott a Madison Avenue-n.

 

Rick Moranis

Moranis a nyolcvanas és a kilencvenes évek első fele amerikai vígjátékának egyik legmeghatározóbb alakja, olyan klasszikusokban játszott, mint az Űrgolyhók, a Drágám, a kölykök összementek, a két Szellemirtók, Vásott szülők, a Rémségek kicsiny boltja, vagy a Flintstone család. Az ezredforduló előtt azonban eltűnt a vászonról, méghozzá egy családi tragédia hatására: felesége 1997-ben meghalt mellrákban, és a férfi ezután a gyerekeinek szentelte az életét. Azóta főként énekes-dalszerzőként hallatott magáról (elég jó számai vannak), és csupán néhány szinkronmunkát vállalt, köztük a Mackótestvérét, de úgy hírlik, hogy a Drágám, a kölykök összementek készülő remake-jében/folytatásában ismét láthatjuk majd a lökött tudós, Wayne Szalinski szerepében. 

 

Cameron Diaz

2014 óta nem láthatjuk a vásznon, bár valahogy fel sem tűnt, hogy ő is visszavonult a színészettől. De besokallt, mert a fél életét a nyilvánosság előtt töltötte, belefáradt a forgatásokkal járó folytonos utazgatásokba, és többet akart a saját életével foglalkozni, ami lássuk be, egy teljesen normális, érthető indok. Azóta jobbára üzletasszonyként tevékenykedik: szívesen fektet be egészségügyi és biotechnológiai startupokba, illetve Katherine Power divattervezővel alapított egy "organikus" (bármit is jelentsen ez) bort forgalmazó céget.

 

Joe Pesci

"Hivatalosan" 2010-ben vonult vissza, ám még jócskán Az ír előtt – aminek szerepét állítólag ötvenszer utasította el, mondván, hogy nem akar "még egy  gengszteres dolgot csinálni"–, 2011-ben egy szerep idejére visszatért volna. A Gottiban – ami végül csak 2018-ra készült el, John Travoltával a címszerepben, és derekasan meg is bukott – ő játszotta volna a címszereplő hírhedt cimboráját, Angelo Salvatore Ruggiero-t. Tizennégy kilót hízott a szerep kedvéért, de a filmből akkor semmi sem lett,  így Pesci beperelte a produkciós céget. Nyugdíjas éveit egyébként zenészként tengeti, több albuma is megjelent.

 

Gene Hackman

2004-ben láthattuk őt utoljára a vásznon, de nem tétlenkedik azóta sem: regényíró lett. Három regényt jegyez Daniel Lenihannel, és további kettőt önállóan. Sok-sok évvel ezelőtt két kötete magyarul is megjelent.

 

Sean Connery

Az egykori James Bondot a 2003-as a Különleges Úriemberek Szövetsége című képregény félresikerült adaptációjában, A szövetségben láthattuk utoljára, és annyira utálta a forgatást, az állandó balhézást Stephen Norrington rendezővel, majd a kész filmet, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy 2007-ben hivatalosan is bejelentse visszavonulását. Annyira belemerült a nyugdíjas élet örömeibe, hogy az idősebb Henry Jones professzor szerepét is passzolta az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában. Inkább a Bahamákon golfozgat.

 

Jack Nicholson

Nicholson 2010 óta nem forgat, és úgy tűnik, már nem is fog. Visszavonulása idején azt pletykálták, hogy azért hagy fel a színészettel, mert memóriaproblémái vannak. Ezt Nicholson tagadta, egyszerűen csak nyugodtan akarta élni öreg napjait. De még ha igaz is lenne: olyan életművet hagyott maga után, hogy tényleg megérdemli az önfeledt semmittevést.

(Forrás: finance101.com)