Nem kell senkinek sem az Aladdin főszereplője

Az egyiptomi születésű, Kanadában felnőtt Mena Massoud nem akarna rögtön Batman-filmet, bármivel beérné.

Hiába lett 1,05 milliárd dolláros bevételt termelő kasszasiker az idei Aladdin-mozifilm, a címszereplőt alakító Mena Massoudot nem halmozzák el újabb szerepajánlatokkal. Az egyiptomi születésű, de Kanadában felnőtt, 28 éves sztár így fakadt ki a The Daily Beast magazinnak adott interjúja alatt:

Az a nagy igazság, hogy én ebből [a kirobbanó sikerből] nem igazán láttam még semmit. De már meguntam, hogy hallgassak róla. Azt akarom, hogy az emberek tudják, amikor egy ilyen produkción dolgozol, mint az Aladdin, nincs minden tele pitypanggal és rózsaszirommal! »Biztos milliókat kaszált! , Biztos elhalmozzák ajánlatokkal!« Egyik sem igaz. Egyetlen meghallgatáson sem jártam, mióta bemutatták az Aladdint.

Mena Massoud persze tisztában van azzal, hogy nem fog rögtön többfilmes szuperhősszerepre aláírni, igazából csak az zavarja, hogy az esélyt sem adják meg neki:

Most is itt ülök, és interjút adok. Oké. Az Aladdin 1 milliárd dollárt kaszált. De elmehetnék legalább egy meghallgatásra? Nem azt várom, hogy máris azt mondja valaki, tessék, itt van Batman. De legalább bemehetnék a szobába? Nem adna valaki egy esélyt? Nem mindig úgy van ám az, ahogy az emberek gondolják. Azt hiszem, az Aladdin óta megnövekedtek az elvárásaim azzal kapcsolatban, hogy mit érhetek még el a karrierem során. De ezekből most vissza kellett vennem. Folyton ugyanazt kérdezik tőlem: »Bemutatták az Aladdint, mit gondolsz, hogyan hat majd ez a karrieredre?« Arra, hogy vajon a megfelelő embereknek feltűntem-e a filmben, lesz-e bármi más, amibe belefoghatok ezáltal, erre jelen pillanatban tényleg nem tudok semmit sem válaszolni. 

Annyira azért persze nem feneklett meg teljesen Mena Massoud karrierje, hiszen pár nap múlva elstartol a Hulun az Abigail Spencerrel, Ron Perlmannel és Rodrigo Santoróval közösen forgatott noir tévésorozata, a Reprisal. (via IndieWire)