Nagyon fura, de egyúttal nagyon ígéretes Natalie Portman űrhajós filmje

A sztár a Lucy In The Sky-ban olyan asztronautát alakít, aki furcsa dolgokat lát, miután visszatér a Földre. Itt az első trailer!

Idén kerül mozikba Natalie Portman transzcendens-pszichedelikus sci-fije, a Lucy in the Sky, ami a címével ellentétben nem egy zenés Beatles-film lesz, hanem egy olyan asztronautáról szól, aki furcsa dolgokat lát, miután egy űrküldetésből visszatér a Földre. Íme az (egyelőre még korhatár-besorolás nélküli) előzetes:

A film tehát csak félig-meddig lesz a tudomány diadalát népszerűsítő, a női NASA-űrhajósok kiképzését és derék helytállását bemutató dráma, jelen lesz benne a fantasztikum is. Sőt, a pszichedelikus élmény is, hiszen a Lucy in the Sky cím természetesen az LSD-himnusznak kikiáltott, Lucy in the Sky with Diamonds című ismert Beatles-dalra utal. És valóban: a filmbéli Lucy már a trailerben is sokszor elbambul ábrándos tekintettel, egyre inkább elveszíti a kapcsolatát a valósággal. Néha furcsa dolgokat lát (például egy földgömb kinézetű tekegolyót, vagy saját magát, ahogy a Föld felett lebeg a semmiben), szemlátomást még jóval az űrsétája után is a transzcendens utazása hatása alatt áll. Ráadásul férjes asszony létére összejön egy űrhajós kollégájával (aki később megcsalja őt egy újonc asztronautával), ami valószínűleg elég sok családi és munkahelyi galibát okoz majd a számára.

A film érdekessége, hogy ez lesz Noah Hawley első mozifilmes rendezése – ő korábban olyan sikeres tévésorozatok forgatókönyvírója volt, mint a Fargo és a Dr. Csont. (via Uproxx & Consequenceofsound.net)