Nagyjátékfilmre is felkérték Kovács Ákost

A zenész nemet mondott, de saját ötletein alapuló rövidfilmeket továbbra is szívesen készítene.

Nemrégiben debütált Ákos első, fekete-fehér kisjátékfilmje, a Magunk maradtunk, mely korábbi novellái alapján készült. A 95.8 Sláger FM Sláger Kult című műsorában kifejtette: nagyon élvezte a forgatást.

„Ez az első játékfilmrendezésem, nagyon örülök, hogy egy művészi igényű kisjátékfilmet készíthettem el. Ebben minden benne van, amit eddig csináltam és ami engem érdekel: a lírai én, a versmondó-versíró, a zenész, az epikus én, a képalkotás, történet-mesélés öröme. Minden egyesül benne.”

- mondta Ákos, aki arról is beszélt, hogy nagyjátékfilmre is kapott felkérést, ezt azonban visszautasította:

„Megkerestek nagyjátékfilm rendezésével is, ami nagyon megtisztelő, jó tanulási folyamat lenne, ami rám is férne. Mégsem érdekel, hogy egy előre megírt forgatókönyvet, más ötletét vászonra vigyem. Nem lettem rendező azért, mert egy kisjátékfilmet megalkottam, tőlem sokkal kompetensebb szakmabeliek várnak arra, hogy nagyjátékfilmet rendezhessenek. Engem inkább ez, a szerzői vonal érdekel, amikor egy saját koncepció mentén az ötlettől a megvalósításig mindenben ott vagyok. Remélem lesz még ilyenre lehetőségem.”

Nem kizárt tehát, hogy Ákos újabb rövidfilmet forgat, ennek előkészületei azonban októberig biztosan nem kezdődnek el, ugyanis május 28-án indul országos turnéja, eközben promotálja új novelláskötetét, valamint a Magunk maradtunk című produkciót.

Via 24.hu

Kép forrása: Ákos.hu