Mostantól még félelmetesebbnek találod majd A keresztapa lófejes jelenetét

A legendás gengszterfilm kultikus (és véres) képsorának forgatási körülményei is elég kegyetlenek voltak.

Francis Ford Coppola alkotásának egyik legemlékezetesebb jelenetében a Jack Woltz nevű rendező (aki egyúttal egy díjnyertes ló tulajdonosa is) egy reggel arra ébred, hogy vérben úszó ágyában ott hever a szóban forgó ló, Khartoum feje. A dolog előzménye, hogy a direktor nem volt hajlandó szerepeltetni a filmjében Don Vito Corleone keresztfiát, Johnny Fontane-t – még azután sem, hogy a Don „visszautasíthatatlan ajánlatot” tett neki.

Mindez már így is elég horrorisztikus, de még félelmetesebbé válik, ha ismerjük a forgatási körülményeket is.

A jelenet felvételekor ugyanis az eredeti tervek szerint egy műanyag kelléket használtak volna lófejként, Coppola azonban azt nem találta elég élethűnek, ezért elküldött néhány stábtagot egy vágóhídra, ahol ők pont kiszúrtak egy Khartoumra emlékeztető szegény párát, így az alkalmazottak lelkére kötötték, hogy miután levágták a jószágot, mindenképpen küldjék el nekik a fejét.


Így is történt, és pár nap múlva annak rendje és módja szerint megérkezett a forgatásra a levágott lófej némi jég közé téve.

Hogy a dolog még gyomorforgatóbb legyen,

az említett vágóhíd egy New Jersey-i kutyaeledel-gyártó céghez tartozott, szóval inkább ne gondoljunk bele, mi lett szegény paci többi részével.

De még mindig tudjuk hova fokozni a sztorit, mivel a Jack Woltz karakterét megformáló színész, John Marley annak tudatában érkezett a jelenet forgatására, hogy azt a műanyag lófejjel fogják felvenni, így amikor szembesült a véres állati tetemmel, iszonyúan megijedt – szóval a filmben nem a színjátszás csúcsát, hanem az ő valódi reakcióját láthatjuk.

Szerencsére ma már nagyon szigorú állatvédelmi előírások vonatkoznak a filmforgatásokra is, így hasonló rémtörténet napjainkban nem fordulhat elő.


(via Collider)

 

Olvasd el ezt az érdekességet is a filmről!