Mit csinálsz, ha a pincében rátalálsz a hibbant Simon Peggre?

Gazdag vagy, sikeres és szép, az apád viszont nem egy Rolls Royce-ot hagy rád, hanem egy őrült fazont a pincébe zárva, akit egy sötét titok őrzője és furcsa parókája van.

Azt, hogy Simon Pegg itt bizony parókát hord, nehéz lenne letagadni, annyira furán áll rajta az a zilált, loncsos hosszú haj. Azért zilált és loncsos, mert Pegget, azaz az általa játszott Morgan nevű pasast egy sötét pincében tartanak fogva, ki tudja, mióta, és ami még fontosabb, ki tudja, miért. Őt fedezi fel a fiatal, csinos és eszes ügyvédnő, miután édesapja meghalt. A nagyhatalmú apuka egy borítékban egy pendrive-ot és egy kulcsot hagy lányára egy furcsa és zavart üzenettel, amelynek a lényege, hogy vannak titkok, amelyeknek sosem szabad napvilágot látniuk. Akkor miért hagyott hátra ilyen üzenetet és konkrétan kulcsot a rejtélyhez, kérdezhetnénk mi, teljesen jogosan. Erre az Inheritance, vagyis Örökség most kijött előzeteséből nem kapunk választ.

Bár a főszereplő egyértelműen az ügyvédlányt alakító Lily Collins, akit az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványból ismerhetünk, mint a sorozatgyilkos Ted Bundy egyetlen igaz szerelme, a filmre mégis Pegg hívta fel a figyelmet. Ő mindig nyüzüge, nyápic kisembereket alakított -, lásd a Haláli hullák hajnala vagy a Fuss, dagi, fuss!, de a film kedvéért elképesztő átváltozáson ment át, fogyott, szálkásított és testzsírarány akármit domborított – hogy aztán arra figyeljünk a trailerben, hogy milyen kamu a haja. Ebből persze még akármi lehet, Vaughn Stein (Terminal) rendező akármerre tekerheti a sztorit, aminek az a lényege, hogy ez a pasas, vagyis Pegg maga a családi titok, jó eséllyel rajta áll vagy bukik a gazdag, köztiszteletben álló família sorsa, és ha a lány hallgat a szívére, elengedi, de valamiért nem lehet.

A kérdés, hogy mit vétett a megboldogult apa, akit flashbackekben látunk, és akinek a lány mindig is meg akart felelni, és mit vétett a pasas a pincében. Pegg és Collins mellett a többek között a Gladiátorból ismert Connie Nielsen, Chace Crawford, Michael Beach és Patrick Warburton szerepelnek a filmben, ami VOD platformon az USA-ban most indult el, Európában viszont valamiért csak júliusban lesz nézhető.  Az, hogy az előzetesből gyakorlatilag semmi sem derül ki, két dolgot jelenthet: vagy nagyon csavaros a film és sok meglepetést tartogat, vagy nagyon okosnak akar tűnni, de valójában nem az – a nyáron majd ez is kiderül.