Mi újság mostanság a Harry Potter-filmek egykori gyereksztárjaival?

Az évek során ugyan többször láthattuk őket felbukkanni (nemrég például a huszadik évfordulós különkiadásban), de Tom Felton 35. (!) születésnapja kapcsán utánajártunk, mi van mostanában Daniel Radcliffe-fel, Emma Watsonnal és társaikkal.

Daniel Radcliffe

A legfontosabb, a címszerepet megformáló egykori gyerekszínész a franchise óta eltelt évek, sőt bő évtized során egészen extrém szerepválasztásaival hívta fel magára a figyelmet. Volt már bélgázokat eregető vízi hulla, akinek a testét egy hajótörött kvázi svájci bicskának használja, elátkozott szerelmes, akinek szarvak nőnek ki a fejéből, botcsinálta modern kori gladiátor, akinek gépfegyvereket applikáltak a kezéhez, legutóbb pedig bongyor hajjal és hetvenes évekbeli pornósztárbajusszal felvértezve „Weird Al” Yankovic zenész-parodistát játszotta el a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon frissen bemutatott Weird: The Al Yankovic Story című életrajzi filmben.

Forrás: Dave Hogan / Getty Images és Araya Doheny / Getty Images


A sztár magánélete szerencsére már közel sem mutat ilyen színes képet: habár pár éve bevallotta, hogy a Harry Potter-filmek forgatása idején,

még igen fiatalon alkoholproblémái voltak,

mert nem tudta feldolgozni a hirtelen jött sikert, azóta lenyugodott és megállapodott. Tíz éve van együtt szerelmével, Erin Darke amerikai színésznővel, akivel az Öld meg kedveseid forgatásán jöttek össze, és azóta is forgattak már együtt, a Csodatévők című vígjátéksorozatban. 2017-ben Radcliffe meg is kérte Darke kezét.


Rupert Grint

A franchise-beli Ront alakító színészről nem lehet olyan sokat hallani, mint Radcliffe-ről, de azért neki is volt pár izgalmas projektje az utóbbi években. Játszott például egy Holdjárók című vígjátékban, ami azt a népszerű összeesküvés-elméletet dolgozta fel, miszerint a Holdra szállás valójában nem történt meg, csak megrendezték, egy Charlie Countryman szükségszerű halála című sztárparádéban Mads Mikkelsen, Evan Rachel Wood és Shia LaBeouf oldalán, Guy Ritchie Blöff című filmjének sorozatverziójában és az M. Night Shyamalan nevével fémjelzett, rendkívül bizarr A szolgáló című Apple TV+-os szériában is. Legközelebb szintén egy Shyamalan-produkcióban láthatjuk, a jövőre érkező Kopogás a kunyhóban című misztikus thrillerben, aminek nemrég hozták nyilvánosságra az előzetesét. Szerelmi életét Grint nagyon diszkréten kezeli, így nem sokan tudják, hogy

már 2011 óta együtt van Georgia Groome angol színésznővel, akivel két évvel ezelőtt kislányuk is született.
Forrás: Fred Duval / FilmMagic / Getty Images és Michael Loccisano / Getty Images

 

Emma Watson

A Hermionét játszó színésznő volt talán a legkevésbé tehetséges a Harry Potter-filmek főszereplői közül – sokak felháborodására be is válogattuk További 10 túlértékelt színész napjainkban című összeállításunkba. Pedig valószínűleg maga Watson sem tartja magát egy színészóriásnak, és számos dolog jobban is érdekli a színészkedésnél. A Potter-franchise óta ugyanis kifejezetten keveset forgat: láthattuk ugyan a Noéban, a Lopom a sztáromban, A szépség és a szörnyetegben vagy a Tom Hanksszel közös A körben, de legutóbbi nagyjátékfilmje, a 2019-es Kisasszonyok óta már eltelt három év, és jelenleg sincs semmilyen futó mozgóképes projektje. Kifejezetten aktív viszont a női egyenjogúság szószólójaként, saját nyilvános könyvklubot is vezet a témának dedikálva, illetve sokat lehetett hallani arról, hogy a Potter-franchise lezárulta után elvégezte az egyetemet.

Forrás: Dave Hogan / Getty Images és Samir Hussein / WireImage / Getty Images


Watson életében nincs olyan komoly kapcsolat, mint Radcliffe-ében vagy Grintében: pár éve jár egy Leo Robinton nevű amerikai üzletemberrel, de már a szakításukról is lehetett hallani (amit azonban nem erősítettek meg). Ami viszont izgalmasabb, hogy

a rajongók folyton össze akarják boronálni őt és Tom Feltont,

akibe a színésznő a Potter-filmek forgatása során valóban bele volt zúgva, de mivel a Dracót alakító (egykori) gyerekszínész idősebb Watsonnál, mindig is csak a kishúgaként tekintett rá, és állításuk szerint ez a helyzet azóta sem változott. Számos közös fotó és Instagram-bejegyzés is bizonyítja viszont, hogy igen közeli barátok.


Tom Felton

Emma Watson plátói szerelmének tárgya, azaz a gonosz Draco Malfoy megformálója nem lett akkora sztár, mint kollégái, de folyamatosan dolgozik a Potter-filmek óta is: főleg színpadon és sorozatokban szerepel sokat (ő volt például a Flash – A Villám Julian Albertje). A franchise lezárulta után az egyedüli fősodorbeli mozifilm, amiben játszott, a 2011-es A majmok bolygója: Lázadás volt – azóta főleg független és kisebb költségvetésű produkciókban tűnt fel. 2020-ban két Netflix-filmben is rácsodálkozhattunk (az Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz című gyerekfantasyben és Az elfelejtett háború című holland-belga háborús filmben), de láthattuk a Daisy Ridley főszereplésével Ophelia szemszögéből elmesélt Hamlet-feldolgozásban, az Opheliában is, Laertészként.

Forrás: Anthony Harvey / Getty Images és Mike Marsland / Getty Images for Warner Bros. Studio Tour London


Felton szerelmi életéről majdnem minden izgalmasat leírtunk Emma Watsonnál, kivéve azt, hogy sokáig, 2008-tól 2016-ig együtt volt Jade Gordonnal, akivel a Harry Potter-filmek forgatásán jött össze, ahol a lány eleinte kaszkadőrkoodinátorként dolgozott, az utolsó felvonásban, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részben azonban

a flashforward-jelenetben egy szép gesztusként ő formálhatta meg Draco Malfoy feleségét, Astoria Greengrasst.


Matthew Lewis

A Neville Longbottomot alakító egykori gyerekszínészről jelent meg az évek során a legtöbb hitetlenkedő „ilyen volt/ilyen lett”-újságcikk, hiszen a sztár csakugyan alaposan kikupálta magát, és kapafogú, dundi kisfiúból jóképű fiatalemberré vált. Lewis pár kivételtől (Felfelé a lejtőn, Mielőtt megismertelek, Végállomás, Babaváró) eltekintve főleg sorozatokban játszik, azokban viszont rendszeresen, lásd a The Syndicate-et, a Bluestone 42-t, a Vidám vidéket, a Ripper Streetet, a Girlfriendst és a magyar tévében jelenleg is futó Az élet dicséretét (a fotópárnak a színész aktuális arcát bemutató oldala is innen származik). Matthew Lewis 2018-ban megnősült, egy civil nőt vett el, Angela Jonest, akivel 2016 januárjában úgy ismerkedtek meg, hogy Jones rendezvényszervezőként dolgozott az orlandói Wizarding World of Harry Potter vidámpark egyik eseményén, amin a színész is részt vett.

Forrás: Sylvain Gaboury / FilmMagic / Getty Images és Duna Televízió