Mi történt Demi Moore-ral?

A kilencvenes évek egyik sztárszínésznőjének előbb a karrierje majd a magánélete omlott össze látványosan, és azóta nem is nagyon hallani felőle. Pedig az elmúlt években látványosan összeszedte magát, és egyre több szerepet vállal, de a nagy áttörés egyelőre elmaradt.

1996-ban Demi Moore lett minden idők legjobban fizetett színésznője, mikor a Sztriptíz főszerepéért 12,5 millió dollárt kapott. A film bemutatója után mégis lejtmenetbe kapcsolt a karrierje, és az azóta eltelt több mint harminc évben a színésznő teljesen kikopott a hollywoodi élvonalból. Viszont újabban mutatnak jelek arra, hogy a most 55 éves színésznő talán még tartogat valami nagy dobást.

 

Kate McKinnon, Demi Moore, Scarlett Johansson; Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for SVEDKA Vodka

 

A rossz nyelvek szerint a háttérben az áll, hogy vészesen fogy a pénze, ezért újra aktivizálta az ügynökeit és menedzsereit, hogy találjanak neki szerepeket. Persze nem lesz könnyű dolguk több szempontból sem, a színésznő már tíz évvel ezelőtt arra panaszkodott egy interjúban, hogy a negyvenes nőknek nem írnak jó szerepet, legfeljebb az anyját vagy a feleségét játszhatja valakinek.

Az első mainstream mozi, amiben a 2007-es Mr. Brooks óta látni lehetett, a tavaly bemutatott Csajok hajnalig című vígjáték volt, de a nimfomániás szomszéd szerepében nem keltett nagy feltűnést az egyébként is gyenge filmben. Az egyik legsikeresebb próbálkozása a Fox csatorna Empire című sorozata, amit több Emmy-díjra és Golden Globe-ra jelöltek. Ebben a negyedik évadtól kezdve játssza a gyanúsan viselkedő nővérkét, aki komoly feszültséget kelt egy egészségügyi gondokkal küzdő milliárdos zeneipari mogul családjában.

 

Demi Moore és Ta'Rhonda Jones; Fotó: Paul Zimmerman/Getty Images

 

Idén nyáron meglepetésvendégként bukkant fel a Comedy Central egyik Bruce Willis-nek szentelt műsorában, és a közönség állva tapsolt neki. Aztán amikor a közös életüket felemlegetve csinált viccet Willisből, a színész annyira meghatódott, hogy zsebkendővel itatta fel a könnyeit. Többek között olyan poénokkal kedveskedett a volt férjének, hogy talán azért váltak el, mert Willis nem bírta elviselni, hogy Moore-nak jobban állt a kopasz fej, mint neki.

 

 

Idén nyár végén járta be a filmfesztiválokat a Love Sonia című indiai film, ami az illegális emberkereskedelemről szól, és Demi Moore is kapott benne egy kisebb szerepelt. A dráma egy fiatal lány történetét mutatja be, akit eladnak, és egy konténerbe zárva Amerikába visznek, majd a testvére próbál a nyomára akadni. A film alapja igaz történet, és arra hívja fel a figyelmet, hogy Indiában naponta 270 nő tűnik el hasonló körülmények között.

Moore mellett a Gettómilliomossal ismertté vált Freida Pinto és sok további híres indiai színész játszik benne, és producerként felkarolta a Gettómilliomos és a Pi élete producere. A film rendezője ugyanis egy indiai gyártásvezető, aki sokáig kettős életet élt, napközben hollywoodi filmekben dolgozott, így ismerte meg a producert, éjszakánként viszont bordélyok leleplezésében segített. Filmesnek adta ki magát, aki forgatási helyszíneket keres, így derítette fel civil szervezetekkel összefogva a gettók mélyén azokat a helyeket, ahol fiatal lányokat tartottak fogva. Később a civilek már a rendőrséggel tértek vissza, hogy megmentsék a lányokat.

Demi Moore az emberkereskedelem áldozataira nem először próbálja felhívni a figyelmet, a színésznő közös jótékonysági alapítványt működtet volt férjével, Ashton Kutcherrel. A Thorn nevű szervezetük a saját tavalyi jelentése szerint 103 gyereket mentett meg, akiket szexmunkára kényszerítettek, és mostanáig több mint hatezer emberkereskedőt segítettek letartóztatni. Ezért a munkájáért idén kapta meg a Visionary Women díjat a nemzetközi nőnapon.

 

Abból sosem csinált titkot, hogy néha tudatosan szorította a háttérbe a munkáját, hogy a három lányára koncentrálhasson, és a Rumer Willis harmincadik születésnapi buliján készült fotók alapján a családi harmóniával nincsen gond. Hamarosan viszont egy újabb vígjátékban láthatjuk, ráadásul főszerepben, ahol Sharon Stone helyét veheti át, miután a kilencvenes évek másik ikonikus színésznője időpontegyeztetési gondokra hivatkozva kiszállt. Túl sok jóra nem számíthatunk, a föld alatt ragadt csapatépítős társaságról szóló Corporate Animals-t egy hatpontos horrorokat jegyző rendező készíti, így a jó szerepekre valószínűleg még várni kell.

Címlapkép: Demi Moore a Comedy Central Roast of Bruce Willis műsorában, 2018. július; Fotó: Frederick M. Brown/Getty Images

View this post on Instagram

A post shared by Rumer Willis (@rumerwillis) on