Megvan Spielberg apja

Michelle Williams és Seth Rogen mellé Paul Dano, A család kicsi kincse és a Vérző olaj sztárja is csatlakozott a rendező készülő önéletrajzi filmjében.

Ahogy arról korábban már írtunk, az egyelőre cím nélküli projekt Steven Spielberg Arizona államban a késő ötvenes-kora hatvanas években töltött gyerekkoráról fog szólni, és Williams a direktor filmbeli anyját, Rogen a kedvenc nagybácsiját, a legújabb hírek szerint pedig Dano az apját, Arnoldot alakítja majd.

Habár a sztori az alkotó saját életén és saját élményein alapul,

számos fikciós elemet fog tartalmazni,

és az említett karakterek sem egy az egyben veszik át a valóságot, inkább csak inspirálták őket a rendező valódi családtagjai. A gyermek Spielberget például nem is Stevennek hívják majd a filmben.

Paul Dano a Vérző olajban. Forrás: Fórum Hungary.


Azt még nem tudni, ki fogja játszani a mini Spielberget, ahogy kiosztásra vár az önéletrajzi fikció számos további gyerekszerepe is. Annyi azonban biztos, hogy a valóságtól való elszakadás ellenére nagyon személyes projektről van szó, hiszen az alkotó kivételesen beszáll a forgatókönyvírói munkálatokba is – ilyet pedig a 2001-es A. I. – Mesterséges értelem óta nem csinált.

Spielberg forgatókönyvíró-társa Tony Kushner, akivel már a Münchenen, a Lincolnon és a még bemutatásra váró West Side Story-remake-en is együtt dolgoztak. A film produkciós munkálatai idén nyáron kezdődnek, a premiert pedig valamikor 2022-re tervezik, így egy évben jöhet ki Paul Dano másik folyamatban lévő munkájával, a The Batmannel, amelyben Robert Pattinson szuperhőse oldalán ő alakítja Rébuszt.


(via Variety)